Politika

Direktno.rs

08. 02. 2020. 17:28 1

Vučić pritiska! ČIJI SU Božović, Čomić, Čadež, Đurić, Đurišić?

Mnogi su očekivali da neformalna grupa "Srbija 21", napravljena uz pomoć Aleksandra Vučića, sutra proglasi izlazak na izbore i da saopšti kako uz bivše LDP-ovce će na listi biti DS ekipa: Gordana Čomić, Vesna Marjanović, Balša Božović, Radoslav Milojičić Kena. Uz njih i Marko Đurišić i Nenad Konstantinović iz Tadićevog SDS-a. Ali, od toga ništa neće biti.

Kako Direktno.rs saznaje, od tog plana se odustalo i pored Vučićeve poruke i ponude da listu nosi Marko Čadež sadašnji predsednik Privredne komore Srbije i jedan od najozbiljnijih kandidata za novog premijera.

Istraživanja koja je ovoj antibojkot listi prezentovao lično Srđan Bogosavljević, konsultant IPSOS stratedžik marketinga, pre nedelju dana, pokazala su da nisu ni blizu cenzusa, odnosno da je maksimum koji mogu da ostvare jedan posto. Inače, pomenuta grupa predvođena Ivanom Andriđem i Bojanom Đurićem ni po koju cenu ne želi u svojim redovima Balšu Božovića, ali je poziv uputila Milojičiču koji im još uvek nije odgovorio.

Tanja Fajon, predsednica odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU, koja je i članica delegacije EP koja je bezuspešno pokušavala da posreduje između vlasti i opozicije, očigledno nije imala sve informacije. Ona se tokom poslednjeg boravka u Beogradu susretala sa pojedincima koji bi bili spremni da pod određenim uslovima izađu na izbore, a sve u cilju sprečavanja potpunog kraha misije koju je predvodila.

Posle sastanka sa Balšom Božovićem je u petak pre podne prenela Aleksandru Vučiću njegovu "ponudu" sa uslovima pod kojim bi on mogao da Demokratsku stranku izvede na izbore. Vučić je prihvatio predlog koji mu je prosleđen, ali izvori iz Demokratske stranke tvrde da Božović nema nikakav kapacitet da tako nešto ostvari.

Demokratska stranka svoj sledeći glavni odbor planira krajem februara. Na njemu grupa koja je dobila prostor u svim režimskim medijima, ali i u medijima koji se nazivaju profesionalnim ili opozicionim, planira da ponovo pokrene diskusiju o izlasku na izbore. Prethodni put je rezultat bio 186:7.

Videćemo da li će ovoga puta, uz pomoć Vučića biti uspešniji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati