Politika

Direktno.rs

28. 01. 2020. 10:46 2

Čačak je prvi grad u kome može pasti vlast SNS

Prema istraživanju javnog mnjenja, ne računajući nekoliko opština u Beogradu gde SNS najlošije stoji, grad sa najviše izgleda za smenu SNS vlasti je Čačak, saznaje Direktno.rs

Kada bi u ovom trenutku kompletna opozicija izašla na izbore u Čačku i kada niko posle izbora ne bi prešao na drugu stranu - SNS više ne bi bila vlast u ovom gradu. U ovom, oduvek opozicionom, gradu na Zapadnoj Moravi politička scena je često bila turbulentna i buntovnička, a mnogi upravo Čačanima daju najveće zasluge za smenu Miloševićevog režima 5. oktobra 2000. godine. Ovo je grad u kome su Dveri na prošlim lokalnim izborima 2016. samostalno osvojile 25 odsto glasova.

Takođe, kada bi se održali lokalni izbori i kada ne bi bio spušten cenzus na 3 odsto, u Čačku bi SNS osvojio svega 35 odsto glasova, dok bi SPS bio ispod cenzusa sa svega 3,5 odsto glasova.

Na drugom mestu bi bio Savez za Srbiju sa 29 odsto glasova, dok bi stranka Velimira Ilića - Nova Srbija - koja je dve decenije vladala Čačkom bila na ivici cenzusa sa trenutnih 4 odsto. Tas na vagi bi bile grupe građana koje se osnivaju u poslednje vreme, pre svega grupa oko čačanskog advokata Ivana Ćalovića (na prošlim izborima bio nesuđeni kandidat SNS-a za gradonačelnika) koja bi prema trenutnim merenjima dobila oko 8 odsto, dok bi ostale grupe građana bile ispod cenzusa.Da bi opozicija u Čačku došla na vlast, neophodno je da se male stranke i grupe građana udruže kako bi prešle cenzus.

Njihovo pridruživanje Savezu za Srbiju bi takođe bilo dobro rešenje koje bi osiguralo pobedu opozicije. Takođe, potrebno je da se eliminišu špekulacije i sumnje vezane za GG Ivana Ćalovića kao "trojanskom konju" naprednjaka koji bi zamenio SPS na vlasti, jer trenutno izgleda da ima dogovor o nenapadanju sa SNS-om. Pored toga, Ćalović je oko sebe je okupio uglavnom dojučerašnje naprednjake i nije se izjasnio da li će izaći na izbore ili ne, tako da ovo ostaje bitna nejasnoća za uspeh opozicije u ovom gradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati