Politika

M. Živković

27. 01. 2020. 13:52 0

"Nismo se razumeli oko izbora". Stamatović uz DSS

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić potvrdio je da je došlo do neslaganja između njega i lidera "Zdrave Srbije" Milana Stamatovića oko (ne)izlaska na izbore, zbog čega su odlučili da se raziđu u daljim političkim putevima.

Šapić je u razgovoru za Direktno.rs istakao da se on i Stamatović nisu razumeli i da ne želi da vrši pritisak na dojučerašnjeg koalicionog partnera.

- Ja sam shvatio da je gospodin Stamatović doneo odluku da će izaći na parlamentarne izbore, čim je došao sa mnom da razgovara. Mi smo pre mesec i po dana napravili dogovor, tada mi je rečeno da samo još formalno treba da prođe organe njegove stranke. Od tada je prošlo mesec i po dana, odluka još nije doneta, a on je u međuvremenu dva, tri puta izjavio da ustvari traži odlaganje parlamentarnih izbora. Ne želim da zbog mene ima bilo kakav pritisak vezan za svoju odluku - rekao je Šapić i ponovio da ostaje iza toga da će izaći na naredne parlamentarne izbore.

- Mislio sam da je Stamatović odluku već doneo čim je došao sa mnom da razgovara. Još pre tri meseca sam rekao da idem na parlamentarne izbore. Očigledno se nismo razumeli. Nikog ništa nisam ubeđivao, a još manje želim da vršim pritisak na nekog. Imam utisak da je on pod pritiskom, tako da je najbolje da mi izađemo sami na izbore, a on će na miru moći da donese odluku, pošto je očigledno došlo da nesporazuma i mislim da je najbolje da se stvar ovako reši - zaključio je predsednik SPAS-a.

Stamatović se do zaključenja ovog teksta nije javljao na naše pozive, ali kako saznajemo, on će se vratiti koaliciji sa Demokratskom strankom Srbije, sa kojom vrši vlast u Opštini Čajetina. Odnosno verovatno će se  priključiti pokretu "Metla".

Pre samo mesec dana predsednik Srpskog patriotskog saveza Aleksandar Šapić, "Zajedno za Šumadiju" Verko Stevanović i predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović potpisali su dokument o budućem udruživanju i političkoj saradnji te dve organizacije, koja je, ispostavilo se, bila kratkog daha.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati