Politika

26. 01. 2020. 16:13 5

Đilas: Ambasadore Godfri, gostujete na TV koja je učestvovala u OLIVEROVOM UBISTVU i proganja Vučićeve neistomišljenike

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas napisao je otvoreno pismo ambasadoru SAD u Srbiji Entoniju Godfriju, povodom njegovog gostovanja u emisiji na televiziji "Pink", koja se otvoreno i beskrupulozno stavlja na stranu režima i sprovodi pogubnu kampanju protiv svakog ko iskaže drugačije mišljenje od SNS i Aleksandra Vučića.

- Gospodine ambasadore, prihvatili ste da gostujete na televiziji "Pink". Na televiziji koja je učestvovala u ubistvu Olivera Ivanovića, na televiziji na kojoj se svaki dan organizovano uništavaju životi svima koji misle drugačije od Aleksandra Vučića i njegovih sledbenika, na televiziji na kojoj se emituju programi u kojima se otvoreno propagira nasilje, širi mržnja, urušavaju sve vrednosti na kojima jedno civilizovano i demokratsko društvo počiva - istakao je Đilas u otvorenom pismu Godfriju.

Lider SSP-a upoznao je potom ambasadora SAD na kakvu televiziju odlazi i na koji način je nastala emisija u kojoj će Godfri u nedelju uveče biti gost.

- Prihvatili ste, gospodine ambasadore, da budete gost na privatnoj televiziji Aleksandra Vučića, kojoj opozicija nema pristup godinama, na televiziji koja ne informiše građane nego ih najbrutalnije laže... Prihvatili ste da budete gost u emisiji koja je napravljena da pokrije "Utisak nedelje" Olje Bećković i to u trenutku dok se u Srbiji televizija N1 izbacuje sa državnih kablovskih operatera. Istih onih na kojima se Nova S nikad nije ni emitovala.
Umesto patetičnih obraćanja sa pominjanjem reči sramota i stid, ja ću Vam se javno zahvaliti što ste svima nama, koji se borimo za osnovne demokratske vrednosti, koji sanjamo slobodu i pravdu, ovim potezom definitivno pokazali da ste Vi u toj borbi na drugoj strani. Sumnjali su mnogi u to i do sada na osnovu Vaših izjava, zbog osuda opozicije i glorifikovanja Aleksandra Vučića i Ane Brnabić. Posle ovoga, razloga za sumnju više nema - konstatovao je Đilas.

- To što u Srbiji ljude ubijaju, prebijaju, isteruju s posla, to što im decu izbacuju iz obdaništa, to što se vređaju sudije, progone novinari, to što se kriminalci slobodno šetaju, to što se dokazane ubice oslobađaju, to što smo zvanično najkoruptivnija zemlja u Evropi, to što više nemamo status slobodne države, to što državna bezbednost prati opozicione lidere 24 sata dnevno, to što nam deca i članovi porodica imaju probleme zbog fašističke kampanje koju predvodi upravo TV Pink, sve to Vama nije bitno. Bitno je da je onaj koga podržavate spreman da potpiše priznanje Kosova i da kompanijama koje dolaze iz vaše zemlje da poslove vredne milijardu evra bez tendera. Zato mu se sve to toleriše, zato ga obasipate rečima pohvale i divljenja, dok stotine hiljada ljudi, u Vučićevim seobama naroda, odlazi iz zemlje - dodaje se u pismu.

- Hvala Vam, gospodine ambasadore, na podsećanju da ćemo i ovoga puta, kao i mnogo puta u istoriji našeg ponosnog naroda, pobedu morati da osvojimo sami. Zato će ona biti još veća. I zato, kad pobedimo, nikome ništa dugovati nećemo - zaključio je Dragan Đilas u otvorenom pismu Godfriju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati