Politika

24. 01. 2020. 22:53 0

Protest SZS: Napadi režima na ono što je ostalo od pravosuđa

Bivši sudija Ustavnog suda Zoran Ivošević osudio je večeras na protestu Saveza za Srbiju (SZS) u Novom Sadu stavove državnih funkcionera, koji predlažu da predsednik Srbije treba da postavlja sudije i tužioce i rekao da oni „lažu“ kada kažu da se tako radi i u Francuskoj.

Ivošević i predstavnik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti Savo Manojlović kazali su da su sadašnji tužioci i predsednici sudova, kao i devet sudija Ustavnog suda, imenovani u prethodnih pet godina, odnosno za vreme sadašnje vlasti, što „režimska propaganda pokušava da sakrije od javnosti“.

Naveli su da se nastavljaju napadi režima „na ono što je ostalo od pravosudnog sistema“ u Srbiji i pružili podršku profesionalnim i nezavisnim sudijama i tužiocima, koji pokušavaju da odbrane svoju struku, ali i sudsku granu državne vlasti u celini.

Protest je održan na Pozorišnom trgu, a na njemu se okupilo nekoliko desetina građana, koji su pozvani da bojkotuju izbore.

Novosadski informativni portal 021 konstatovao je da opozicija već nedeljama ne uspeva da u Novom Sadu okupi više od stotinak građana.

Protesti traju duže od godinu dana, a prethodno su bili organizovani kao protesti udruženja „Jedan od pet miliona“.

Naredni protest zakazan je za sledeći petak, 31. januar.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati