Politika

Direktno.rs

24. 01. 2020. 20:14 0

"Muljatoru Vesiću stan od 250.000 evra za nula dinara!"

Marko Bastać, predsednik gradskog odbora Stranke slobode i pravde je najavio da će se ta stranka pozabaviti gradskim funkcionerima, odnsono njihovim "zanimljivim načinom dolaska do imovine", nakon što je optužio zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da je u na Vračaru dobio stan od 110 kvadrata na nezakonit način.

Predsednik opštine Stari Grad, Marko Bastać, nadovezao se na priču o "šampionima u pribavljanju imovine", nakon što je o istoj temi govorio i zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

Pored sekretarke MUP-a Biljane Ivković, odnosno v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Milorada Grčića i Nikole Selakovića, generalnog sekretara predsednika Republike Srbije, došlo se do zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Bastać je rekao da "postoji jedan čovek koji je na zanimljiv način pokrio svoju aferu".

- Reč je o Vesić Goranu, koji je jedan običan muljator, koji je došao do stana od 110 kvadrata na Vračaru. Evo i kako: Rešenje o građevinskoj dozvoli 2001. godine izdato je Todoru Dimitrijeviću, kojem je dozvoljeno nadziđivanje. Iste godine Dimitrijević sklapa ugovor sa Milićević Dragomirom, da Milićević sam izgradi 112 kvadrata i pokrije troškove još jednog stana od 113 kvadrata. Za ovo je potrebno, prema našim procenama, miminum 150.000 evra. Milićević je iz sela Velika Lomnica kod Kruševca, do 2001. je radio u preduzeću za izgradnju puteva u Kruševcu, pa je pravo pitanje - odakle njemu pare za ovaj poduhvat? - upitao je Bastać, koji je potom istakao da je Milićević blizak srodnik zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.Kako je dalje istakao, 2003. je završena radnja na objektu, za koji je upotrebna dozvola izdata Dragomiru Milićeviću, koji stan, Ugovorom o poklonu, poklanja majci Gorana Vesića, Ljiljani Vesić.

- Nakon toga, Ljiljana Vesić, Ugovorom o poklonu, poklanja stan Goranu Vesiću, koji to upisuje u svojoj imovinskoj karti, ali ne pominje kao poklon, nego da je dobio stan iz nasledstva. Ovo je sve dokaz da sve što Vesić Goran radi je namešteno. Stan koji danas vredi oko 250.000 evra, Vesić Goran je dobio za nula dinara. To je čovek koji je uspeo da upropasti grad, u Zvezdi, koju je upropastio, se krio ispod stola kad su ga tražili navijači, a sve to vreme institucija ćuti. Sve se menja, a Vesić Goran je uvek u vladajućoj stranci. Sve će se to promeniti kada bude usvojen Zakon koji je predložio Borko Stefanović, pa će ovi ljudi morati da objasne odakle im ova imovina - zaključio je Bastać i dodao da se SSP pozabavio samo Vesićem, a da će narednih dana pričati i o ostalim gradskim funkcionerima, koji su "na veoma zanimljiv način došli do imovine".

NASTAVIĆE SE...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati