Politika

[ Izvor: N1 ]

22. 01. 2020. 20:30 0

Albanci s juga Srbije žele u parlament

Albanci sa juga Srbije očekuju da ce u narednom sazivu parlamenta imati tri poslanika, posto su četiri vodeće partije Albanaca iz Preševske doline nedavno u Tirani sklopile dogovor o jedinstvenom nastupu u srpskom izbornom procesu.

Iako donedavno duboko razjedinjeni, vodeći politicki lideri albanske manjine iz Preševske doline resili su da na parlamentarnim izborima u Srbiji nastupe jedinstveno. Za ambasadora Sjedinjenih Američkih Država - važna odluka.

- Važan deo toga je i aktivni deo s Beogradom, takođe u to spada i odluka da se aktivno učestvuje u izbornom procesu - rekao je ambasador SAD Entoni Godfri.

- Mi smo izneli naše zahteve koji se već dugo godina vuku nažalost, za koje ne postoji dovoljna politička volja u Beogradu da se rešavaju, a to je integracija Albanaca u državne institucije, srazmerno broju koji Albanci čine u stanovništvu ovih opština, pitanje udžbenika ondnosno problemi koji postoje u obrazovanju sa priznavanjem odnosno nepriznavanjem diploma i ekonomski razvoj za koji vlada u Beogradu ne pokazuje dovoljno interesovanja obzirom da drži u nekom državnom, poludržavnom statusu naš glavni kapacitet kao što je Bujanovačka banja - rekao je predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi, prenosi N1.

Politički predstavnici Albanaca tri opštine sa juga Srbije potpisali su u Tirani sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima u Srbiji na listi "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina". Sporazum su potpisali predstavnici Stranke za demokratsku akciju, Alternative za promene, Demokratske stranke iz Bujanovca, DPA i Pokreta Demokratski napredak.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati