Politika

[ Izvor: Beta ]

25. 01. 2020. 07:46 1

Maca pojela jezik? Poslanici koji ćute

Najaktivniji poslanik sa juga Srbije u 2019. godini bila je poslanica iz Niša Jelena Žarić Kovačević sa 155 obraćanja u Skupštini, na drugom mestu je poslanik Nikola Savić, takođe iz Niša, sa 122 obraćanja, a na trećem mestu poslanik iz Svrljiga Milija Miletić sa 90 obraćanja, pokazuju podaci portala Moj poslanik.

Prema podacima tog portala, četvoro poslanika sa područja juga Srbije prošle godine nisu imali niti jedno obraćanje za skupštinskom govornicom.

Goran Ćirić i Dušan Milisavljević nisu govorili za skupštinskom govornicom jer su deo opozicije koja bojkotuje rad parlamenta, ali za govornicom nisu bili ni Slaviša Bulatović iz Vranja i Radmilo Kostić iz Pirota koji su predstavnici vladajuće većine i jedini predstavnici svojih gradova u parlamentu.


Podaci portala Moj poslanik takođe pokazuju da se broj obraćanja poslanika sa juga Srbije u 2019. godini smanjio u odnosu na 2018. godinu. U prošloj godini govorili su 653 puta, a pre dve godine  814 puta. U 2018. godini kao i u 2019. godini najaktivniji poslanik sa juga Srbije bila je Jelena Žarić Kovačević sa 93 obraćanja, drugi po broju obraćanja bio je poslanik Goran Ćirić sa 72 obraćanja, dok je na trećem mestu bio Milija Miletić sa 71 obraćanjem.

Građane sa područja pet okruga sa juga Srbije u skupštini predstavljaju 22 odbornika i to 13 sa područja Nišavskog okruga, tri sa područja Jablaničkog okruga i po jedan sa poručja Pčinjskog, Pirotskog i Topličkog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati