Politika

[ Izvor: Beta ]

15. 01. 2020. 12:45 0

Srpska desnica u Nišu u lokalu od 2.000 evra

Niški Savez za Srbiju (SzS) saopštio je danas da je Gradski odbor Srpske desnice u Nišu osnovan u gradskom lokalu od stotinak kvadrata na ekskluzivnoj lokaciji u centru grada, za koji je kirija oko 2.000 evra.

Dragan Stojadinović iz povereništa Narodne stranke u Nišu rekao je da način na koji formirana Srpska desnica na najbolji način oslikava stanje društva u kome živimo.

- Poverenica Srpske desnice za Niš Suzana Stamenković je potvrdila da se radi o gradskom lokalu, ali je odbila da kaže koliko stranka plaća za njega - naveo je Stojadinović.

Prema njegovim rečima, "oči bode"  i neprimereno veliko interesovanje medija za svečanost jedne vanparlamentarne organizacije.


- Dok Narodna stranka već dve ipo godine čeka da u njene prostorije uđe kamera bilo koje niške televizije, u prostorijama Srpske desnice bilo je više lokalnih televizija. Čemu ovolika podrška jednoj imaginarnoj političkoj organizaciji čija se podrška građana meri promilima? - zapitao je Stojadinović.

On je kazao da razloge za toliku pažnju Srpskoj desnici u Nišu treba tražiti u nameri režima da predstojećim izborima da legitimitet.

- U okolnostima gde će opozicija bojkotovati naredne parlamentarne i lokalne izbore, cenzus mogu da pređu samo Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije što bi bio najbolji dokaz da je bojkot uspeo. Da bi se stvorio privid legitimiteta, režim u parlament mora da uvede i 'konstruktivnu opoziciju'. Pošto ona nema podršku građana, režim je primoran da spusti cenzus na tri odsto, obezbedi prostorije i podršku medija - rekao je Stojadinović.

Zauzvrat, dodao je Stojadinović, "konstruktivna opozicija" u kampanji neće kritikovati režim nego pravu opoziciju koja na izborima neće učestvovati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati