Politika

[ Izvor: Beta ]

12. 12. 2019. 10:03 0

Stojanović: Popović Ivković glumi Mariniku Tepić

Politički analitičar Boban Stojanović ocenio je da su neke od sadašnjih aktivnosti vlasti banalne i besmislene, čak i na granici dobrog ukusa.

- Poslednje aktivnosti, krivična prijava protiv braće Vučić je verovatno i korak dalje u ponižavanju institucija pravosudja, a videćemo šta je motiv svega toga. S obzirom na broj afera koje gotovo svakodnevno isplivavaju protiv vlasti, deluje da oni sada maksimalno žele da skrenu pažnju i da fabrikuju dogadjaje kako bi se javnost usmerila na njih - kaže Stojanović.

Danas piše da protesti ovdašnje vlasti protiv opozicije sa gotovo istim parolama, optužbama i retorikom, potom pokretanje ili fabrikovanje afera u vezi sa temama koje je upravo opozicija otkrila u vezi sa vlašću, kao i podnošenje krivičnih prijava za to, svakako da predstavljaju jedinstven slučaj u političkoj i društvenoj praksi u svetu.


Vrhunac predstavlja podnošenje krivične prijave naprednjaka protiv svog lidera, Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja u slučaju proizvodnje marihuane na imanju Jovanica, kao i pojavljivanje u javnosti Biljane Popović Ivković, državne sekretarke u MUP-u, koja pokazuje fotografije na kojima su lideri opozicije sa uhapšenim narko dilerima, i, pritom, neumoljivo podseća na potpredsednicu Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, koja već dva meseca jednom nedeljno novinarima pokazuje podatke i navode o umešanosti vrha vlasti u spornu trgovinu oružjem.



- Nisam siguran šta se krije iza svega, osim pokušaja da relativizuju aktivnosti opozicije. Neke od tih aktivnosti su toliko banalne i besmislene, da su na granici dobrog ukusa. Protesti protiv opozicije su toliko besmisleni, a sa sve preuzimanjem koncepta, narativa, pa čak i izgleda protesta Jedan od Pet miliona - zaključuje Boban Stojanović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati