Politika

[ Izvor: Beta ]

09. 12. 2019. 19:58 0

SNS: Neka DS pokrene proceduru za smenu Vučevića

Novosadski odbor Srpske napredne stranke (SNS) pozvao je danas Demokatsku stranku (DS) da pokrene proceduru za opoziv gradonačelnika Miloša Vučevića iz SNS-a, povodom poziva DS-a da Vučević podnese ostavku jer je "preuzeo posao advokata braće Vučić", počinio krivično delo ometanja istrage i postao saučesnik u pokušaju zataškavanja proizvodnje i prodaje droge.

Vučević je danas podneo krivičnu prijavu zbog afere sa poljoprivrednim dobrom Jovanjica kod Stare Pazove, na kojem su otkriveni veliki zasadi marihuane i tone droge spremne za prodaju.

- Pozivamo odbornike DS-a da u zakonom predvidjenoj proceduri pokrenu proceduru za njegov opoziv. To bi praktično značilo da bi demokrate morale konačno da se pojave u Skupštini grada, pre svega zbog gradjana čijim glasovima su stekli odborničke mandate, a čije su poverenje izneverili - navodi se u saopštenju SNS-a.

Kako je ocenjeno, DS-u će za smenu gradonačelnika biti potrebno 40 glasova u Skupštini grada, što po navodima SNS-a "već sedam godina nisu u stanju da sakupe, a sva je prilika da nikada više neće uspeti u tome".

Ocenjuje se da burnim reagovanjem na podnošenje krivičnih prijava gradonačelnika Novog Sada protiv Aleksandra i Andreja Vučića, opozicija pokazuje "strah od suda naroda".

- U procesu koji će uskoro uslediti povodom Jovanjice, gradjani će se po ko zna koji put uveriti da su demokrate kroz izjave i saopštenja pokušale da ih obmanu - piše u saopštenju.

Oni su postavili pitanje DS-u "čime je to Vučević osramotio Novi Sad" i naveli da li osvajanjem dve evropske titule, izgradnjom pet novih fabrika i investicijama, novim industrijskim parkom, kreativnim centrom, sa 25.000 više zaposlenih radnika, sa rekordnim brojem dece u vrtićima, besplatnim boravkom dece u vrtićima, novim bulevarima".

- Gradonačelnik će se, za razliku od kritičara koji iz mišije rupe povremeno medijima šalju besmislena saopštenja prepuna laži, i dalje pojavljivati pred gradjanima i odbornicima Skupštine grada. Ponosno i sa još većom energijom u interesu svih Novosadjana - navodi se u saopštenju SNS.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati