Politika

[ Izvor: Beta/FoNet ]

09. 12. 2019. 13:08 0

"Tužiteljka Dolovac da odredi pritvor za braću Vučić kada budu pozvani na saslušanje"

Predsednik Dveri Boško Obradović pozvao je danas republičku javnu tužiteljku Zagorku Dolovac da odredi pritvor i zadržavanje za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, kada budu pozvani na saslušanje po krivičnoj prijavi gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

- Ovo je prilika da pokaže da je nezavisna tako što će da im odredi pritvor kako ne bi uticali na svedoke -  rekao je Obradović.


Prema njegovim rečima, ako Dolovac ne bude radila svoj posao biće jasno da "Srbijom vladaju političke mafije".

Obradović je takođe ocenio da je tužba protiv predsednika Vučića i njegovog brata rijaliti šou i farsa u režiji Vladimira Bebe Popovića. 

- Cilj tužbe je da obesmisli pravu istragu o umešanosti Vučića u slučaj Jovanjica i ovo je prilika da tužilaštvo zadrži Aleksandra i Andreja Vučića - rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

On je pokazao fotografije na kojima se, prema njegovim rečima, nalazi oružje sa oznakom firme GIM u skladištu Ministarstva unutrašnjih poslova i pitao o kom je oružju reč, da li je to rashodovano oružje MUP, da li je oduzeto od građana, da li su ga građani predali, po kojoj proceduri i ceni je MUP oružje prodao firmi GIM.

- Koje još dokaze da damo da bi tužilaštvo reagovalo - pitao je Obradović i zahvalio potpredsednici Stranke slobode i pravde Mariniki Tepić koja mu je ustupila fotografije.

Govoreći o slučaju Jovanjica, Obradović je pitao da li je u vezi sa tim slučajem ispitan Milan Kendija koji radi u MUP, a koji se predstavljao kao obezbeđenje i da li se uništava deo dokumentacije u tom slučaju i stavlja pod oznaku službene tajne.

Obradović je istakao da bi MUP trebalo da vodi direkcija policije, ali da ona ne radi svoj posao, da su verovatno ljudi u njenom vrhu povezani sa kriminalom.

Upitan o izborima, Obradović je rekao da ne veruje u poboljšanje izbornih uslova i da smatra da je potrebno izaći na ulicu i građanskom neposlušnošću se izboriti za poštene izbore.

Lider Dveri je istakao da smatra da kucanje na vrata Skupštine nije problem i da treba demonstrirati i osloboditi zarobljene institucije.

- Kucaćemo ponovo, kucaćemo na sva vrata koja su blokirana i sve ćemo ih osloboditi - poručio je Obradović i rekao da nije bilo nasilja.

On je rekao da smatra da se institucije moraju osloboditi, da ne misli da će se nešto rešiti beskrajnim šetnjama, da građani uskoro neće moći da trpe i da će "čaša biti prelivena", a građani posetiti sve institucije.

Obradović je poručio da se vlast neće predati bez borbe i da će bez borbe Vučić vladati 30 godina kao Milo Đukanović u Crnoj Gori.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati