Politika

[ Izvor: N1 ]

21. 11. 2019. 20:49 0

Vučić: Oni koje Priština traži nisu ubice Olivera Ivanovića, već srpski studenti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su dva mladića, koje je Kosovska policija označila kao osumnjičene u slučaju ubistva Olivera Ivanovića i pozvala javnost da ih identifikuje, zapravo studenti u Kosovskoj Mitrovici.

Dodao je da su saslušani, da su se srpskim vlastima javili sami, da su došli s roditeljima, i da su bili spremni na poligraf.

Kosovska policija, nakon 22 meseca istrage, traži pomoć javnosti u identifikovanju dve osobe za koje navode da su osumnjičeni u slučaju ubistva Ivanovića, a koji su, kako tvrde, uslikani u severnom delu Kosovske Mitrovice na dan ubistva Ivanovića, piše "KoSSev".

Vučić kaže da to pokazuje o kako je neozbiljnim ljudima reč u Prištini. Kaže da je iz arhive Bezbednosne agencije izvučena ta fotografija.

Reč je studentima, ni o kakvim ubicama, Ivanu Dimitrijeviću i Milošu Radosavljeviću - jedan (Ivan) rođen u Prokuplju sa prebivalištem u Kuršumliji, koji je student u Kosovskoj Mitrovici, na master studijama, naveo je Vučić.

Miloš Radosavljević, iz Prokuplja, takođe s prebivalištem u Kuršumliji, student je Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici, a povremeno boravi u studentskom domu u tom gradu, dodao je.

Vučić je rekao da su obojica ispitana, da su ih doveli otac i majka kad su videli fotografiju u medijima, kao i da su bili spremni na poligraf.

- Inače, bili su na kolokvijumu - dodao je.

Vučić je rekao da je istraga ubistva Olivera Ivanovića jedno od ključnih i prioritetnih pitanja za Srbiju. Uprkos činjenici da nam ni na koji način nisu omogućili da vodimo racionalnu istragu, ni pristup licu mesta, dodao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati