Politika

Direktno.rs

17. 11. 2019. 15:10 1

Oglasila se Tanja Fajon: Uvrede, niski udarci i laži

Tanja Fajon, poslanica Evropskog parlamenta (EP) i predsednica Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU, odgovorila je na svom Tviter nalogu na napade kojima je izložena od strane članova Srpske napredne stranke, i reči da je "bila Sorošev stipendista".

Naime, Fajon je na ovoj društvenoj mreži napisala "da je kao novinar, političar i takođe kao žena naučila mnoge stvari, uključujući niske udarce, uvrede ili laži".

- Mi političari smo takođe vrlo odgovorni za stanje uma u društvu. Uvek ću biti na strani dijaloga, medijske slobode, tolerancije. Usput, Soroševa stipendistkinja zaista nisam bila - napisala je Fajon.

Podsetimo, Vladimir Đukanović iz redova SNS rekao je šta misli o porukama briselskih kolega sa druge strane stola, ali "iza zatvorenih vrata".

- Ne razumem ovu Tanju Fajon, koja se sad pravi pametna, pa nam ona sad priča kako sat otkucava ili ne znam šta. Ona na tim razgovorima nije rekla ništa, nije dve rečenice prozborila ljudski, pa mi nije jasno šta se ona sad pravi pametna. Sad ona priča kako sat otkucava, kako vlast mora ne znam šta da primeni. Pa ženo božja, mogla si to tamo u oči da nam kažeš - rekao je Đukanović. 

Savez za Srbiju se oglasio se zvaničnim saopštenjem, u kom je "najoštrije osudio pretnje koje je Aleksandar Vučić preko svog glasnogovornika Vladimira Đukanovića uputio predsednici delegacije Evropskog parlamenta za saradnju sa Srbijom Tanji Fajon".

Podsetimo, Fajon je ranije rekla da je brine situacija sa slobodom medija u Srbiji i da je Evropska komisija konstatovala da nije bilo nikakvog napretka u toj oblasti.

Čini se da nova runda dijaloga vlasti i opozicije pod okriljem Evropske unije u javnosti ne nailazi na pozitivne reakcije, jer su po prvi put saopštene konkretne zamerke evroparlamentaraca na uslove za sprovođenje fer i korektnih izbora. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati