Politika

16. 11. 2019. 13:06 1

N1: Vučić: Nađite ko je promenio više stranaka od Tepić! Evo, predsedniče, našli smo

Na zloupotrebe u poslovanju "Krušika" i privatnih firmi koje izvoze oružje, ali i na upletenosti vlasti u te poslove, poslednjih dana ukazivala je poslanica Marinika Tepić. Predsednik Aleksandar Vučić na to kaže da misli da neko koristi tu situaciju i hoće da ispadne politički heroj, i istovremeno poslanicu Tepić označava kao najvećeg političkog preletača.

- A onda kaže ova osoba što je sedam političkih stranaka - Beli Preletačević, ja mislim, sebi je taj nadimak dao baš po Mariniki Tepić. Ne postoji nijedan čovek u zemlji koji je više stranaka promenio od nje. Ne postoji nijedan, imate one profesionalne preletače, ali ne postoji nijedan, nije sedam stranaka promenio kao ona. Može da me ispravi, šest! Šest ili sedam, molim vas da mi ne zamerite ako sam pogrešio. Ako znate još jednog čoveka koji je šest ili sedam stranaka promenio, molim vas mi recite to ime danas - kazao je Vučić u obraćanju novinarima, posle otvaranja parka i dve saobraćajnice u "Beogradu na vodi".

Na podsećanje reportera N1 da je njegova stranačka koleginica Maja Gojković dosad promenila šest stranaka, Vučić se brecnuo:

- Dakle, znate šta moram vama da kažem, hvala vam na tome, ali moram vama da kažem, jedini vaš problem je nedostatak malko pristojnosti! Ali nema problema, i to s godinama dođe. I ja sam bio sličan vama u tim godinama, kako da vam kažem, al ja sam govorio istinu, to je mala razlika - poručio je Vučić novinaru N1.

Na pitanje iste televizije koliko je stranaka promenila potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, iz SSP-a odgovaraju da je Tepić promenila samo tri stranke. U SSP-u navode da se 15 godina bavila novinarstvom, a da je u politiku ušla članstvom u Ligi socijaldemokrata Vojvodine, gde je bila od 2008. do 2017. godine, potom je prešla u Novu stranku u kojoj je provela godinu dana, do 2018, a trenutno je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

U međuvremenu, političku podršku dala je tadašnjem kandidatu za predsednika Srbije, Saši Jankoviću, koji u to vreme nije imao stranačku organizaciju, jer je Pokret slobodnih građana registrovan kasnije, a članica tog Pokreta nije bila.

U šest stranaka, formalno, bila je članica predsedništva Srpske napredne stranke i prva žena Skupštine Srbije, Maja Gojković. Njen početak bio je u Narodnoj radikalnoj stranci Veljka Guberine, koja se potom utopila u Srpsku radikalnu stranku.

Prema dostupnim podacima, i gradonačelnik Zaječara, Boško Ničić ima šest članskih knjižica. Ničić je inače poverenik SNS-a za Timočku krajinu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati