Politika

Direktno.rs

15. 11. 2019. 21:45 0

SZS: Gospodine Bilčik, vlast opoziciju linčuje u medijima

Predsedavajući SZS, Janko Veselinović, oglasio se povodom izjave Vladimira Bilčika da se usvoji novi propis zasnovan na najboljoj evropskoj praksi za javne emitere kako bi se obezbedio fer pristup i izveštavanje tokom izborne kampanje.

- U ime Saveza za Srbiju delim zabrinutost nakon večerašnjih izjava Vladimira Biličika, koji se poput Dejvida Mekalistera hvali "produktivnim sastancima" sa Aleksandrom Vučićem i u svojim porukama u isti koš stavlja vlast i opoziciju - počinje Veselinović.

- Nije logično da se nakon posete zemlji u kojoj opozicija, osim u negativnom kontekstu, gotovo ne postoji ni na jednoj televiziji sa nacionalnom ferkvencijom, pa ni na javnom servisu, kao rešenju govori o popunjavanju članova REM-a po nekakvoj formuli 3+1.
Nije logično da "produktivni sastanci", kako ih naziva gospodin Biličik, sa Aleksandrom Vučićem za produkt imaju svakim danom sve goru medijsku scenu u Srbiji, gde se ljudi iz opozicije i oni koji drugačije misle bukvalno linčuju.
Nije jasno kako se napretkom može smatrati to što je nešto u 21 veku stavljeno na sajt ili je omogućen uvid u neke podatke. Ovakve ocene šalju poruku vlasti u Srbiji i srpskoj javnosti da su uslovi za izbore u Srbiji gotovo redovni i da je potrebno još samo malo šminke na njima - ističe Veselinović.

- Nije, draga gospodo, ništa ovde nije dobro, i takvim izjavama, pored vaše dobre namere, činite medveđu uslugu građanima Srbije i demokratskom poretku u Evropi. Nema nikakvih uslova za demokratske izbore u Srbiji i bilo bi dobro da to otvoreno kažete i srpskim vlastima, građanima Evropske unije i Srbije. Tek kada stvar nazovemo pravim imenom, možemo zajedno krenuti u rešavanje problema. U suprotnom, dovode se u pitanje i naši napori i trud da u razgovorima sa predstavnicima EU ukažemo na suštinske probleme - zaključuje Veselinović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati