Politika

[ Izvor: Beta ]

15. 11. 2019. 09:49 0

U Skupštini Srbije počela druga runda dijaloga o izbornim uslovima

U Skupštini Srbije počela je danas druga runda međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima uz posredstvo evropskih parlamentaraca i nevladinih organizacija.

Na sastanak, koji je počeo oko devet sati, nisu došli predstavnici Saveza za Srbiju, Demokratske stranke Srbije (DSS), Pokreta Dosta je bilo i Srpske radiklane stranke (SRS).

U zgradu Skupštine Srbije, u 9.10, ušli su predstavnici evropskog parlamenta Tanja Fajon, Eduard Kukan, Knut Flekenštajn i Vladimir Bilčik. Oni nisu želeli da daju izjave novinarima pre sastanka.

Predsednica Skupštine Maja Gojković rekla je novinarima pre početka sastanka da je zadovoljna odzivom stranka na dijalog, da će i danas razgovarati o poboljšanju izbornih usliova i istakla da odlaganja redovnih parlamentarnih izbora neće biti.

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević rekao je da za predstavnike vladajućih stranaka "nema tabu tema i da su uvek tu da razgovaraju o svemu što može da unapredi izborni proces u Srbiji".

- Mi nikada ne zatvaramo vrata dijalogu, tu smo da razgovaramo - kazao je.

Poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović je rekao da o zainteresovanosti dela opozicije za razagovore najbolje govori to što "nisu ni došli na sastanak".

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da nema prevelika očekivanja od dijaloga, ali da je ipak organizovanjem razgovora vlast "priznala da nešto ne valja".

- Politika je dijalog koji može da bude u institucijama, za stolom uz posredovanje i na ulici sa motkama. Ja mislim da je srednja varijanta najbolja za Srbiju i zato učestvujem u njoj bez prevelikih očekivanja, ali sa svešću da je ovo priznanje režima da nešto ne valja - rekao je Živković.

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović rekao je da mu je žao što nisu sve stranke koje su pozvane i prihvatile razgovor i da je LDP došao iako mu to nije bilo potrebno jer zna dobro šta može da očekuje, odnosno nije iznenađen okolnostima u kojima se Srbija nalazi.


On je dodao da uvek treba da se razgovara i da su ipak napravljeni određeni pomaci.

- Ne razgovaramo šta je alternativa. Ne mogu da se složim sa idejom da umesto izbora i parlamenta zemlju osudimo na ulicu i tuču. Na izbore treba izaći koliko god da je teško - rekao je on.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati