Politika

Direktno.rs

15. 11. 2019. 09:32 0

"Batinaši iz MUP da odgovaraju krivično"

Šef uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević izjavio je juče da su zamenik šefa SBPOK-a Goran Papić i šef odseka za borbu protiv opojnih droga Tomislav Antonijević suspendovani sa posla do okončanja disciplinskog postupka, našta je reagovao i predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas.

Naime, pre nešto više od 20 dana, vlasnika jednog restorana na Voždovcu, Dejana Pejovića, brutalno su pretukli Goran Papić i Tomislav Antonijević.

- Svakome u Srbiji je jasno da je protiv ove dvojice trebalo pokrenuti krivični, a ne disciplinski postupak. Ova dva pripadnika MUP-a nisu u toku intervencije prekoračili ovlašćenja, nego su kao klasični batinaši masakrirali Dejana Pejovića. Ovog doktora nauka, oca troje dece, tukli su pesnicama, šutirali nogama, i to u prisustvu Pejovićeve supruge. Potom su mu vezali lisicama ruke na leđa i uveli na zadnje sedište službene "škode", gde ga je Papić udario više od dvadeset puta. Maltretiranje je prestalo tek po dolasku patrole iz stanice na Voždovcu - rekao je Dragan Đilas.

On je potom istakao da su se Papić i Antonijević ponašali kao kriminalci.

- Oni su se ponašali kao klasični kriminalci i tako ih treba i tretirati. To što su na tako visokim pozicijama u MUP-u je samo otežavajuća okolnost. Postavlja se pitanje ko je ove batinaše postavio na ta mesta jer i taj mora da snosi odgovornost - istakao je Đilas.

Predsednik SSP-a je potom rekao da od šefa uprave kriminalističke policije Dejana Kovačevića, očekuje da odgovori na tvrdnje Boška Obradovića o vezama ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića sa Goranom Papićem.

- Očekujem od gospodina Kovačevića da, kad bude pisao nove odgovore na tvrdnje Boška Obradovića, napiše i kako je Goran Papić od mesta konobara sa završenim mesarskim zanatom došao do mesta zamenika šefa SBPOK-a. Pretpostavljam da mu neće biti problem da građanima pokaže diplomu fakulteta koji je Papić u prethodnih pet godina završio i bez koje nije mogao da bude postavljen na sadašnju funkciju. Nadam se da nije u pitanju onaj nepostojeći iz Londona koji je završio njegov nepriznati kum Nebojša Stefanović - zaključio je Dragan Đilas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati