Politika

[ Izvor: Vreme ]

14. 11. 2019. 11:50 0

Trifunović: Na vlasti nisu političari, već kriminalci, koji lažu, kradu i ubijaju

"Najveći izdajnik je onaj koji targetira druge kao izdajnike. Srbija nema problem sa "izdajnikom", ima problem sa kriminalom kojim se bavi bagra na vlasti", rekao je predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović u intervjuu za "Vreme".

Jedan od retkih političara koji je iskazao jasan stav po pitanju Kosova, Trifunović je eksplicitno rekao da bi priznao nezavisnost srpske pokrajine.

- Situacija je takva kakva jeste, ne možemo je poricanjem promeniti. Neću da lažem ljude sa kojima živim zato što je to danas popularno. Ne možemo se praviti da je sve u redu i time rešiti probleme ljudi kojima život prolazi u bedi dok svi licitiraju. Kad ti gori kuća, prvo probaš da gasiš. Ali ako zakasniš i plamen postane preveliki, spasavaš iz nje šta možeš, prvo ljude, pa onda i vrednosti, ne ideš po selu da skupljaš potpise komšija koji smatraju da ti kuća nije zapaljena. Zašto Srbija ne bi priznala Kosovo ukoliko se ispune uslovi koji se tiču omogućavanja povratka Srba i poštovanja njihovih prava, rešavanja pitanja imovine, položaja Crkve, zaštite kulturnog nasleđa koje je neprocenjivo i drugih životnih tema - rekao je Sergej Trifunović.

I predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i lideri opozicije, sastali su se sa Metjuom Palmerom. Tabloidi su predsednikov sastanak objasnili kao herojski čin, a sastanak opozicije kao izdaju.

- "Heroj" Vučić se sastaje sa ozloglašenim Palmerom, koji je ceo život smišljao kako da nam napakosti i u tom susretu mu Vučić pokazuje zube i pobeđuje ga. Onda poraženi Palmer zove "izdajničku" opoziciju i sa njima kuje plan kako da sruši Vučića. Narodu ostaje samo da se divi predsedniku, a njihova patriotska dužnosti postaje mržnja prema svemu opozicionom. Mi živimo u paralelnoj stvarnosti i suludo je tražiti logična objašnjenja apsurdnih situacija.

Kada je u pitanju kačenje etikete "izdajnik", Sergej Trifunović nije imao dilemu ko je to.

- Najveći izdajnik je onaj koji targetira druge kao izdajnike. Tu priču o patriotama i izdajnicima slušamo 30 godina i više mi je muka od te reči, jer se svodi na zamenu teza, gle čuda. Izdajnik je, po definiciji, neko ko je izdao svoju zemlju u teškom trenutku iz ideoloških ili nekih sličnih razlika. Srbija nema problem sa "izdajnikom", ima problem sa kriminalom kojim se bavi bagra na vlasti. Oni stalno prave teške trenutke, spinuju, lažu i dovode do toga da Srbija bude u poziciji da neko može da je izda. Mi nismo u ratu, koliko znam. Kome neko može da izda Srbiju? Za šta? Sve su rasprodali. Sve su pokrali. Zakonski, to verovatno može da se tretira kao izdaja, ali to je čist kriminal. Lažu, kradu, ubijaju ljude, pa to onda zataškavaju tako što ponovo lažu, kradu, ubijaju ljude. Dakle, da je pitanje ko je najveći kriminalac u Srbiji trenutno, odgovor bi bio nedvosmisleno Aleksandar Vučić.

Novinarstvo u Srbiji je palo na niske grane. 

- Kakvi crni nezavisni novinari? To bi, za početak trebalo da bude pleonazam. Kao, na primer, lekar koji je završio medicinu ili sveštenik koji veruje u boga. Novinar po difoltu treba da bude nezavisan. U Srbiji toga nema. Imamo izvođače propagandnih aktivnosti koji su deo smradikalske mašine za zaglupljivenje i ubijanje volje za životom u ljudima. S druge strane, imamo novinare koji su ozbiljni, ali su ekonomski u problemu i stalno su u grču. To ne utiče na njihovo izveštavanje, ali utiče na način na koji žive, odnosno ne žive zbog toga što neće da učestvuju u zaglupljiuvanju. I letargični ste, pasivni ste, a vaša uloga u društvu je jedna od najvažnijih, ona je prosvetiteljska. Vi diktirate nivo pismenosti u društvu, vi određujete parametre političke, društvene i kulturološke osvešćenosti. Neće nikad biti slobode u medijima dok novinari, od najmlađih do superstarova jednom za svagda ne kažu: ne može, vi svi političari koliko vas je odjebite zauvek od nas, zvaćemo vas kad nam treba izjava, vi nas nećete više zvati nikad. 

Često za njega kažu da je nepristojan, ali on na to ima odgovor.

- Priča o pristojnosti i nepristojnosti je smešna uz današnje vreme. Mi trpimo ponižavanje, jebu nas u zdrav mozak i zloupotrebljavaju imperativ pristojnosti. Niko ne priča o bezobrazluku i nepristojnosti koje je doživela Marinika Tepić u "Upitniku". Ili o besmislenoj količini verbalnog nasilja koje trpi Aleksandra Jerkov od "smradikalskog" oca Šešelja. To nije ponašanje za protesnu notu, hajde da se ne lažemo.

Politička situacija u Srbiji nije normalna.

- Mi smo okupirani od strane vrlo organizovane, ali srećom i vrlo trošne kriminalne grupe. Trošni su jer nemaju ništa zajednočko osim interesa, jer u biti nisu ni za šta sposobni, jer su loši i kvarni i već su njihove mane počele da rade protiv njih, urušavaju se iznutra. Oni, dakle, nisu političari, oni su kriminalci. Ja nisam kriminalac, ja sam glumac i predsednik Fondacije Podrži život, sada i predsednik Pokreta koji čine građani koji su slobodni i koji, takođe, nisu kriminalci, niti imaju ambiciju da postanu kriminalci, jer za početak, nisu iskompleksirani paceri. 

Uvek aktuelna tema je i ponuda od 500.000 evra, za koju Trifunović tvrdi da je dobio od vladajuće strukture. 

- Ne moraš da uzmeš Vučićeve pare. Ne moraš da pristaneš na ucenu. Reci NE MOŽE. Ne moraš da budeš plaćeni samoubica za Vučićevih pišljivih 500.000 evra, ne moraš da prodaš sebe, ne moraš da izneveriš ljude koji ti veruju. Možeš da opsuješ kada te neko zajebava zato što nećeš da budeš deo loše ekipe. Ne moraš da botuješ za njih. Ne moraš da glasaš za njih, jer su ti tako rekli. Ne moraš ništa. Neće ti se ništa desiti. Oni su babaroga. Upali svetlo i nestaće strah - zaključio je Sergej Trifunović za nedeljnik "Vreme".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati