Politika

[ Izvor: Direktno.rs ]

23. 10. 2019. 16:30 0

Brnabić jednom rečenicom izazvala podsmeh javnosti

Predsednica Vlade Ana Brnabić u jednom gostovanju pohvalila se koliko je Srbija uradila kada je obrazovanje u pitanju, a kako je htela da to približi javnosti, ispričala je kako su je iz mnogih zemalja pitali da "mnogo više sarađuju" kako bi im naša zemlja pomogla u obrazovnoj sferi.

 

- Kada sam bila u Švajcarskoj tokom septembra, u Luksemburgu, u Nemačkoj, u mnogim zemljama, shvatila sam da smo kada je obrazovanje u pitanju uradili mnogo više od tih zemalja. Kada vam predsednik Vlade Luksemburga ili predsednik Švajcarske konfederacije ili kancelarka Nemačke kaže, da li možemo mi da sarađujemo više, da vi nama pokažete kako ste uveli programiranje u osnovne škole kao obavezan predmet - rekla je tom prilikom predsednica Vlade Srbije. 

Međutim, ova premijerkina izjava naišla je na podsmeh na društvenim mrežama, pa je čak i napravljen satirični video u kojem je izmontirana i napisana izjava predsednice Vlade, Đurićev smeh, a sve to uz muzičku pozadinu.
Da pojasnimo, švajcarski školski sistem jedan je od najbolje kotiranih u svetu na osnovu statistike OECD-a. Nemački obrazovni sistem proizveo je 103 dobitnika Nobelove nagrade i kolevka je mnogih velikih umova poput Ajnštajna, Kanta, Ničea, Marksa, Getea, Hesea i drugih. Luksemburg je jedna od najmanjih, ali najbogatijih zemalja u Evropi. 

Inače, Univerzitet u Beogradu pao je za više od sto mesta na Šangajskoj listi za 2019. godinu. Prošle godine je bio 302, a ove se nalazi između 401. i 500. mesta. 

Rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović izjavila je da pad Beogradskog univerziteta na Šangajskoj listi nije neočekivan. Na plasman univerziteta na Šangajskoj listi najviše utiče naučni rad njegovih profesora i ostalih zaposlenih, pa je i ovogodišnji lošiji rezultat UB posledica pada u broju, kvalitetu i citiranosti naučnih radova. 

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati