Web portal Direktno.rs koristi kolačiće i Google analitiku u svrhu merenja i prikazivanja oglasa koji su prilagođeni vama. Kliknite na dugme Prihvatam kako biste pristali na ove postupke i zadržali korisničko iskustvo koje je prilagođeno vama. Saznaj više

Politika

[ Izvor: Direktno.rs ]

22. 10. 2019. 14:29 0

Tepić: Šta Vučić radi sa Palestincima sa Interpolove poternice? (FOTO)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić rekla je da se godinama pitamo kako su to najbliži partneri Vučićeve vlasti postale Saudijska Arabija i Ujedinjeni Arapski Emirati i ko to zapravo ima korist od, ispostavilo se, štetnih ugovora za državu i građane?

Tepić je rekla da se radi o štetnim ugovorima Er Srbije sa Etihadom, sa Al Dahrom, u vezi Beograda na vodi, odnosno činjenice da je 200 hiljada hektara najboljeg beogradskog zemljišta praktično poklonjeno arapskim partnerima. 

- Tek skandalozno hapšenje uzbunjivača Aleksandra Obradovića iz Krušika pustilo je duha iz boce i zapravo skrenulo pažnju i osnovanu sumnju da se zapravo, u svim tim ugovorima radi o ličnim kombinacijama Aleksandra Vučića, njegovih najbližih saradnika, njegovog ministra unutrašnjih poslova i njegovog oca Branka. A, kako dokazi pristižu nakon ovog puštanja duha iz boce, sve nam se čini i postaje jasno da je sva ova štetnost od pomenutih ugovora zapravo paravan za ključni dil, a to je organizovani kriminal i trgovina oružjem - rekla je Tepić. 
Prema njenim rečima, sve ovo šteti našoj državi, namenskoj industriji, građanima, a koristi isključivo za nekoliko srpskih i arapskih porodica. 

- Naša obaveza je da podržimo i zaštitimo Obradovića, kao i da sami nastavimo da tragamo za istinom. U celoj ovoj priči najprepoznatljiviji su ministar Stefanović i njegov otac Branko. Nema nikakve sumnje, javnosti je već poznat i Slobodan Tešić, koji je označen kao najveći balkanski trgovac oružjem, inače, od nedavno mu je zabranjen ulazak u SAD i on se nalazi na crnoj listi ove zemlje. Takođe, nije nepoznato da je on sponzor Srpske napredne stranke, što je još jedan dokaz da samo vrh Srpske napredne stranke učestvuje u trgovini oružjem. Podsetiću samo uzgred i na informaciju da je i ćerka Slobodana Tešića bila na listi poslanika SNS-a, a onda u kabinetu Aleksandra Vučića. Sve nam se intenzivnije javljaju hrabri uzbunjivači, koji su dokumentovali tovar koji se sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" otprema na dalje destinacije, bez sumnjue da je u pitanju oružje, jer u ovakvim sanducima samo se oružje može odvoziti dalje. To se vrlo lako može videti i na deklaraciji gde se jasno vidi da je reč o Etihadu, kao avio prevozniku - rekla je Tepić.

Ono što je ova naša istraga utvrdila jesu zaista nove i ozbiljne činjenice, a to je da ceo ovaj posao i dil vrha Srpske napredne stranke ne bi mogao da se obavi sam, bez drugih lica. 

- Uzbunjivači su nam rekli da se radi o dvojici lica koji žive u Beogradu a Palestinaci su. Ta lica su vrlo uvažena i predstavljena kao poslovni partneri Aleksandra Vučića, čak su prisustvovali prilikom potpisivanja osnovnog ugovora Er Srbije sa Etihadom i važna je tu činjenica koja do ovog trenutka nije bila poznata javnosti, da je osnovni ugovor potpisan u Vučićevoj kući u Jajincima, a da je cela predstava dan kasnije u "Hajatu" bila samo predstava za javnost, a gde su dotični Palestinci bili prisutni. Prvi je Muhamed Dahlan, on je bivši šef palestinske tajne službe, a danas je na Interpolovoj poternici. Međutim, on i dalje bezbedno živi u vili na Dedinju usred Beograda. Drugi Palestinac je ključni operativac u svim poslovima trgovine oružjem zove se Adham Abo Madalala, najbliži je Dahlalov savetnik, inače je bio prvi prvi ambasador Palestine u Crnoj Gori i takođe živi u Beogradu - rekla je Tepić, koja je pokazala fotografije i pitala otkud su oni prijatelji predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Tepić je pokazala fotografije na kojima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, a među njima prvi Palestinac Muhamed Dahlan. Kako je rekla, na drugoj fotografiji se u pozadini vidi drugi pomenuti Palestinac Adham Abo Madalala, koji se smatra ključnim operativcem u svim ključnim poslovima koji se tiču ne samo Ujedinjenih Arapskih Emirata i Saudijske Arabije. 

- Moje ključno pitanje upravo je upućeno Aleksandru Vučiću, a tražim i od tužilaštva da se probudi, barem u ovim opasnim danima, ne samo za državu i građane, već za nacionalnu bezbednost. Vučića pitam, kakvi su to sve poslovi dogovarani na ovim njegovim fotografijama sa Dahlanom i Madalalom, i o čemu to predsednik jedne države ima da dogovara, razgovara sa čovekom sa Interpolove poternice? U ime koga Vučić pije sa Dahlanom, dok se s druge strane hapse ljudi koji ukazuju da je reč o trgovini oružjem, kao i povodom čega Vučić posluje sa Madalalom, gde putuje sa njim, zašto putuje sa njim, i kakve važne državne poslove u ime naše zemlje ugovara? Ključno pitanje je da li smo mi svi taoci ovih ratnih profitera? U ratne profitere ubrajam vrh Srpske napredne stranke na čelu sa Aleksandrom Vučićem, Nebojšom Stefanovićem i njegovim ocem Brankom Stefanovićem, jer imajući informacije znamo gde je sve završilo to srpsko oružje tovareno i nošeno ovim kanalima - rekla je Tepić, i poručila da je vrlo zabrinuta da li će građani da se uskoro suoče sa nečijom osvetom, imajući u vidu da su srpske granate bile bacane na nečije glave.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se

Video dana

Kako beba može ovako da crta?

Anketa

Koji je Vaš omiljeni junak iz crtanog filma?

Rezultati