Politika

[ Izvor: Beta ]

07. 10. 2019. 07:11 0

Erdogan dva dana u Srbiji

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas počinje dvodnevnu zvaničnu posetu Srbiji tokom koje će razgovarati s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, učestvovati na samitu Srbije, Turske i BiH i prisustvovati polaganju kamena temeljca za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.

Svečani doček Erdoganu biće priređen danas ispred Palate Srbije, posle kojeg će razgovarati s Vučićem.

Erdogan i Vučić će pre razgovora obići izložbu "Srbija i Turska u dokumentima Osmanskog arhiva i Arhiva Srbije", a posle sastanka će voditi sednicu Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, na kojoj će biti potpisano više bilateralnih dokumenata.

Danas će biti održan i srpsko-turski poslovni forum, uz učešće delegacija dve zemlje.

Drugog dana posete turskog predsednika, Vučić i Erdogan će učestvovati na samitu Srbije, Turske i BiH koju će predstavljati sva tri člana Predsedništva BiH, predsedavajući, hrvatski član Željko Komšić, srpski član Milorad Dodik i bošnjački Šefik Džaferović.

U utorak će Erdogan, Vučić i članovi Predsedništva BiH prisustvovati polaganju kamena temeljca za izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo, u Sremskoj Rači.

S Erdoganom u Beograd dolazi brojna delegacija privrednika iz raznih oblasti.

Erdogan je poslednji put bio u Srbiji oktobra 2017. godine, kada je boravio u Beogradu i Novom Pazaru. Vučić je od tada tri puta bio u Turskoj, u maju, julu i oktobru 2018. godine, a s Erdoganom je više puta razgovarao i telefonom.

Na marginama nedavnog, 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, Erdogan je u razgovoru sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem ocenio da su odnosi dve zemlje izvanredni i na najvišem nivou u novijoj političkoj istoriji, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Dačić je prošle nedelje izjavio da će Erdogan u Srbiju doneti ugovore za vredne investicije.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati