Zdravlje

Direktno.rs

14. 06. 2022. 09:02 1

Pet dobrih navika: Pomažu u gubljenju kilograma

Prema Harvard Medical School odluka da jedete više voća i povrća umesto prerađene hrane ima značajan rezultat kada je u pitanju sagorevanje masti, ali mnogi nutricionisti ne mogu da se slože oko najbržih načina za mršavljenje.

Kao rezultat suprotstavljenih informacija i niza dostupnih opcija, na primer, 160 miliona Amerikanaca svake godine se bavi specijalizovanom dijetom i zajedno izdvaja 70 milijardi dolara na suplemente za mršavljenje i druge potrošne materijale usmerene na ishranu koji se reklamiraju kao rešenje za uklanjanje viška kilograma. Iako mnogi ljudi veruju da je potrebno puno rada da bi se smršalo, nekoliko jednostavnih i dokazanih tehnika i navika u ishrani mogu učiniti čuda.

Započnite dan vlaknima

Sagorevanje kalorija se aktivno dešava u trenutku kada ujutro otvorite oči, a izbor pravog doručka može obezbediti da se kasnije tokom dana ne prejedate. Jedan jednostavan nutrijent može napraviti veliku razliku.

Doručkujte uz čaj ili kafu

Nakon što odaberete svoj omiljeni doručak prepun vlakana, izaberite i pravi napitak da biste "otključali" maksimalne nivoe sagorevanja kalorija. Srećom, dva osnovna napitka u ranim jutarnjim satima mogu poboljšati način na koji doručkujete.

Naravno, to ne važi za kafe sa mnoštvom dodatnih zaslađivača i visokokaloričnih krema, one se tako pretvaraju u kalorijsku bombu.

Pazite dok jedete

Tokom dana, praćenje gladi može sprečiti da se prejedate, a ako polako i pažljivo jedete to može pomoći da prepoznate kada ste zapravo siti.

Kada praktikujete svesnu ishranu, to može imati pozitivan uticaj na vaše emocionalno i fizičko zdravlje, vaš odnos s hranom, a možda i na težinu.

Ova praksa podstiče rutinu zdravog obroka i obeshrabruje ometanje tokom obroka, obezbeđujući da se na kraju ne nagomilate nepotrebnim kilogramima. Da bi se savladala ova prehrambena navika potrebno je malo vežbe.

Pokušajte s povremenim postom

Brojanje kalorija zvuči privlačno na papiru, ali glavobolja od pomnog praćenja svake sitnice koju stavite u usta može brzo postati dosadna. Srećom, povremeni post može da vas poštedi pažljivog praćenja unosa hrane.

Ova navika u ishrani može dovesti do ozbiljnih rezultata, ali samo se pobrinite da to učinite kako treba.

Ne preskačite doručak

Ako odlučite da započnete povremeni post, pobrinite se da to učinite na način da ne preskočite doručak. Osim što će vas zasititi, redovan i zdrav doručak može poboljšati zdravlje srca, smanjiti rizik od dijabetesa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati