Poznati

Direktno.rs

06. 03. 2021. 19:30 2

Za njima su uzdisale žene u Jugoslaviji, a i danas ih obožavaju (FOTO)

Poznato je da se žene nikad nisu libile da pokažu svoje simpatije i emocije prema muzičarima, pa su ih tako čekale iza bine, padale im u zagrljaj, bacale donji veš iz publike, a znalo se i ko su najveći zavodnici bivše Jugoslavije, koji su i dan danas ostali oni za kojime žene i dalje "gube glave".

Pevačima se u publici, bar u prvim redovima, uvek nađu isključivo žene, a mi smo se prisetili pet zavodnika s prostora bivše Jugoslavije, o kojima se i danas priča, a koji dokazuju da su pravi muškarci, poput starog vina, s godinama sve bolji.

1. Zdravko ČolićU osamdesetim godinama prošlog veka Čola je bio najveća jugoslovenska pop zvezda čije su hitove rado pevali i muškarci i žene. "Pjevam danju, pjevam noću", "Glavo luda" i "Ti si mi u krvi" samo su neki od njih.

Šezdesetdevetogodišnji Sarajlija i dalje mami uzdahe dama, i redovno održava koncerte i dalje u kondiciji kao i kad je bio mladić. Oženjen je Aleksandrom od 2001. godine i ima dve ćerke.

2. Momčilo Bajagić BajagaBajaga je najbolji dokaz da žene ne padaju samo na loše momke. Dobar dečko jugoslovenskog rokenrola bio je miljenik ženske publike u osamdesetima, a i danas ga prate brojne obožavateljke.

Ovaj rođeni Bjelovarčanin karijeru je započeo u grupi Riblja čorba, a potom se upustio u solističke vode i postao frontmen Bajage i Instruktora. Žene i danas rado s njim pevaju stihove pesama “Kad hodaš”, “Plavi safir” i “Sa druge strane jastuka”. Šezdesetjednogodišnji muzičar u braku je sa Emilijom još od davne 1989. godine i ima sina i ćerku.

3. Frano LasićIako je završio fakultet za inženjera, Frano Lasić se nikada nije bavio ovim poslom. Njegove brojne obožavateljke, rekle bi: "tako je i bolje". Bez obzira da li je pevao legendarnu pesmu "Zagrljeni" Đele Jusića, ili glumio Melkiora Tresića u Vrdoljakovom "Kiklopu", žene su ga volele.

U svojoj karijeri ostvario je uloge u više od pedeset televizijskih serija, te zarobio srca mnogih žena, a poznat je i po tome što je bio u vezama sa znatno mlađim damama od sebe. Rječanin je nedavno u 66. godini života sa svojom 30 godina mlađom suprugom Milenom, umetnicom iz Beograda, dobio svoje četvrto dete. Lasiću je ovo četvrti brak, a ima i troje dece iz prethodnih brakova.

4. Vlado KalemberOsnivač i pevač grupe Srebrna krila ima plodonosnu karijeru dugu već četiri decenije. Za svoju dugovečnost na muzičkoj sceni Vlado Kalember delimično može da zahvali i svojoj neospornoj harizmi i dobrom izgledu koji mu je obezbedio ogroman broj obožavateljki, a koje ga prate i u 67. godini života.

Jedina žena kojoj je Kalember rekao sudbonosno "da" jeste 30 godina mlađa hrvatska violenčelistkinja Anja Rucner. Međutim, posle 12 godina na taj brak je stavljena tačka, a Anja i Vlado imaju sina.

5. Goran BregovićBrega je bio kompozitor, gitarista i vođa grupe Bijelo dugme, koja se smatra jednim od najpopularnijih sastava u bivšoj Jugoslaviji. Zato ne čudi da su ga žene od početaka karijere pratile u stopu. Sedamdesetogodišnji muzičar danas ima i svetsku publiku koju je okupio zahvaljujući pesmama koje je pisao za poznate filmove.

Goran je oženjen Dženanom još od 1993. godine sa kojom ima tri ćerke, a iz jedne burne veze iz mladosti, sa plesačicom Jasenkom, Brega ima još jednu ćerku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati