Ljubav

Direktno.rs

22. 01. 2023. 21:53 1

Ideje su dobrodošle: 5 saveta za nezaboravan seks!

Pre svega - seks je prirodna i zdrava ljudska potreba, pa je samim tim i priča o tome kako da ga učinimo boljim i prijatnijim sasvim normalna.

Zdrav seksualni život je povezan sa dobrom funkcijom srca, smanjenim stresom, dugovečnosti i mnogim drugim prednostima. Ali šta ćemo onih dana kada se osećamo iscrpljeno i fizički i psihički? Šta se dešava kada duša želi, a telo tvrdoglavo odbija? Kada je sve što želimo – krevet u kome ćemo samo spavati.

Stručnjaci objašnjavaju i podsećaju nas da je seks neophodan, ne samo za naše zdravlje, već i za održavanje ljubavne veze, kako ne bi došlo do raskida i kako se kasnije ne bismo pitali šta se desili i kako je do toga došlo. Dakle, ako ste u sličnoj fazi, postoje načini da imate seks, iako ste iscrpljeni.

Postoji više od pukog prodora

Kada govorimo o seksu, ne moramo da se ograničavamo na penetraciju. Preliminarne pripreme ili poznatije - predigra su jednako važne i mogu nas dovesti do orgazma. Svakako će nam dati hormone dobrog raspoloženja, oksitocin i dopamin.

Pokušajte sa lenjim pozama

Kada umor prevlada, ne moramo da radimo vratolomije ili pokušavamo nove stvari u seksu. Za udobnost i uživanje biramo klasičnu misionarku ili „kašičicu“ sa strane sa jastucima. Bilo šta što ne zahteva mnogo energije i truda.

Seks popodne

Bilo da radite od kuće ili idete u kancelariju, popodne je idealno za seks. Kortizol se povećava, a melatonin, koji nas šalje u san, se smanjuje.

Neka intimnost bude prioritet

Ako mislite da su lični trenuci sa partnerom poslednji na listi ili to doživljavate kao kućne poslove, postoji problem. Poenta je da želite da provodite vreme zajedno i ne osećate da je seks zadatak koji treba ispuniti. Zagrljaji, poljupci, milovanja i razgovori koji vas drže zajedno i održavaju smislenu komunikaciju su takođe od koristi.

Spor (i prijatan) seks

Što je seks sporiji, potrebno je manje energije. Takođe je prijatnije, jer nema žurbe i stresa. Sve to doprinosi atmosferi koja će taj čin učiniti još prijatnijim i intimnijim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]

Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati