Ljubav

Direktno.rs

22. 08. 2022. 08:55 0

Presuda ljubavnici da vrati sve što je dobila

Ljubavnici je kupio dva stana i automobil.

Kineski sud naložio je ljubavnici oženjenog muškarca da njegovoj supruzi mora da nadoknadi štetu i isplatiti joj 3,79 miliona juana, odnosno nešto više od pola miliona evra, prenosi „South China Morning Post“.

Prema dokumentima koje je objavio Narodni sud u Liaoningu, žena prezimena Li tužila je suparnicu pod pseudonimom Ksiaoksia, a slučaj je privukao veliku pažnju u Kini jer je retkost da žena zahteva povraćaj „investicije“ uložene u vanbračnog partnera.

Drugim rečima, Li je praktično zatražila sav novac koji je neverni muškarac prosleđivao ljubavnici, i to od 2008. godine, sve otkako je počeo da vodi paralelan život.

Li i njen suprug u brak su uplovili 1991. godine, a da tu nešto ne štima, Li je otkrila pre dve godine kada je saznala da novac ne ide isključivo u njihovo domaćinstvo, prenosi „Xiaoxiang Morning Herald“.

Njen muž je tada priznao svoju vezu s drugom ženom i otkrio da imaju desetogodišnjeg sina. Osim što joj je slao gotovinu, ljubavnici je kupio dva stana i automobil.

Budući da je sud u svojoj presudi zaključio da nijedna strana u braku ne može da troši zajedničku imovinu bez pristanka partnera, ljubavnici je naloženo da vrati navedeni iznos.

Inače, Ksiaoksia je izjavila ispred suda da je i ona tu ispala žrtva, te da ju je prevrtljivi muškarac slagao kada joj je rekao da je razveden. Istakla je da ga je nagovarala da je oženi i službeno registruje njihovu zajednicu, ali i dodala da je on odugovlačio po tom pitanju koristeći razne izgovore.

Kako god okrenuli, utvrđeno je da je preljubnik povredio prava supruge i da je njegov odnos s ljubavnicom bio „protivan javnim običajima“, a što pravnim sledom znači i da nije bio zaštićen zakonom.

Ksiaoksia sada ima opciju da pokrene poseban slučaj i tuži muškarca za alimentaciju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati