Ljubav

Direktno.rs

20. 07. 2022. 22:13 0

Da li partneru treba da ispričate intimne detalje bivše veze?

Ovo je jedno od škakljivih pitanja na koja ne znam tačan odgovor, kaže psiholog.

Klinički psiholog Džo Lamble odgovorio je na čuveno pitanje da li sadašnjem partneru treba da otkrivamo baš svaki detalj iz seksualnog života koji smo proživeli u bivšoj vezi.

Na portalu "Bodyandsoul.com.au" jedna čitateljka postavila je pitanje da li bi trebalo da se oslobodi i sadašnjem partneru odgovori na pitanja o seksaulnim aktivnostima sa bivšim partnerom. Ona kaže kako sadašnji partner insistira na detaljima, a njoj je vrlo neprijatno da s njim razgovara o tome.

Evo šta je o ovome rekao klinički psiholog Džo Lamble:

- Odlično je to što o svemu razgovarate, ali je jako važno da se oboje tokom bilo čega što radite, osećate ugodno. Ukoliko vam je neprijatno i ne razgovara vam se o prethodnim seksualnim aktivnostima, onda to nemojte ni da radite. To zaista ne znači da ste zatvoreni.

- Mnogi ljudi ne vole da dele intimna iskustva koja su doživeli sa prethodnim partnerima iz različitih razloga. Ipak, jako je važno da kažete partneru zašto ne želite o tome da govorite. Objasnite mu zašto vam je zbog toga neprijatno i pažljivo slušajte šta zapravo on želi da sazna o vašoj prošlosti.

- Svakako ćete se razumeti bolje kada budete malo više diskutovali na tu temu. Zapamtite - upravo ovakvi, napeti razgovori u vezama jačaju odnos i testiraju ga. Ukoliko ne date nikakvo objašnjenje, ostavljate partnera u poziciji da nagađa, a to može da rezultira negativnim uticajem na vašu vezu.

- S druge strane, jako je važno da vi razumete tačan razlog zašto partner želi da sazna detalje iz vaše prošlosti, kako ne bi došlo do daljeg nesporazuma - zaključio je psiholog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]

Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati