Kultura

Direktno.rs

13. 05. 2023. 17:47 62

Glumica besna na vlast: Izađimo na ulice u tolikom broju da plaču od muke (FOTO)

U petak je u Beogradu održan veliki skup građana "Srbija protiv nasilja" tokom kojeg je na dva sata blokirana Gazela, a skup je organizovan kao odgovor na dva masovna ubistva u našoj zemlji. Istaknuto je nekoliko zahteva, s ciljem da se smanji nivo nasilja u Srbiji. Pre svega, od vlasti u Srbiji se traži smena rukovodstva REM i RTS, zatim oduzimanje nacionalne frekvencije televizijama Pink i Hepi i zabrana tabloida koji promovišu nasilje.

Tokom skupa koji je okupio više desetina hiljada građana na ulicama Beograda, predsednik Srbije Aleksandar Vučić kao svoju reakciju postavio je fotografiju na Instagramu. Na njoj je u društvu premijerke Ane Brnabić i ministra finansija Siniše Malog, a ubrzo nakon predsednika oglasila se i premijerka Ana Brnabić istom fotografijom, ali sa njihovim tripliranim licima.

- Mnogo nas je više nego prošli put. Još malo pa ćemo na Gazelu - poručila je ona, pokušavajući da bude duhovita.

Ovo aludiranje na to da su fotografije s protesta fotomontaža, odnosno da je građana bilo mnogo manje, razbesnela je javnost.

Pobesnele su i javne ličnosti, a među njima je bila i glumica Hana Selimović koja je na Instagramu podelila nekoliko objava.

- Fotografija tri Brnabićke, tri Vučića i tri Siniše Malog je zaista, po meni, nešto zbog čega narod mora jako da se uplaši gde živi, ako do sada već nije. Ne bih da psujem, ali je**m mu sve, mora se izaći na protest u tolikom broju da plaču od muke, da im cure suze iz ovih očiju - počela je glumica.

- Pa je l' mi vi odlučujete o većini odraslog života, gospode Bože, idite mi više s očiju, bagro, sklonite mi se sa televizije, ja ne želim peticiju za ukidanje rijalitija, želim peticiju za ukidanje Vučića - dodala je ona.

- Sram i stid vas bilo. U kom univerzumu je ovo normalno, šta je ovo što mi živimo, bukvalno upomoć. Sve se potreslo do temelja, oni se rugaju svojim građanima, šale se malo, manijakalni egomanijaci nevaspitani - u istom tonu je nastavila naša poznata glumica.

- Dobro niste u caption napisali pi*anje po sirotinji jer to je ono što radite i bukvalno i metaforički. Ako je bilo kome falio razlog da izađe na protest, ja želim da verujem da je ova besramnost prelila čašu.

- A svi koji ste ovo prećutali, koji ste ih na bilo koji način ikada podržali, želim vam da uramite ovu fotografiju i da je gledate svaki bogovetni dan kada otvorite oči - zaključila je Hana Selimović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 62

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati