Savremena žena

Direktno.rs

06. 09. 2020. 07:28 1

Trening kod kuće: Za svako doba dana!

Deset minuta preskakanja vijače otopiće kalorija kao da ste oko pola sata trčali, a sve što vam treba je samo dobra volja - ne morate čak ni da napuštate kuću da biste redovno trenirali.

Mnogi su kao deca preskakali ovaj zabavan konopac, ali kako smo odrastali, navika je polako nestala, što je velika šteta. 

Ovo je odlična vežba koja će pokrenuti i ojačati celo telo. Vijača za preskakanje jača mišiće nogu, stomaka, ruku, leđa i ramena.

Za deset minuta sagorete istu količinu kalorija kao da ste oko pola sata trčali. Takođe poboljšava kardiovaskularni sistem i ravnotežu, reflekse i koordinaciju. Prednost preskakanja vijače je i u tome što to možete učiniti bilo gde i bilo kada, sve zavisi od vas. Može biti u kući, u dvorištu, u parku i na plaži.

Za početak je važno da nabavite uže ispravne dužine, koja se određuje prema visini. Najbolje je da ga kupite u prodavnici koja se specijalizuje u prodaji sportske opreme i zatražite od prodavca da vam nađe vijaču od dobrog materijala i da vam drške budu udobne za držanje.Najbolje je da vežbate bosi ili u cipelama sa tankim, fleksibilnim đonom. Tokom vežbanja važno je držati glavu uspravno i gledati napred. Laktovi se drže uz telo, a kolena su blago savijena. Drške se drže prstima a ne dlanovima, a konopac rotirate zglobovima.

Dok preskačete, odskočite i sletite prstima na zemlju - držite pete podalje od tla. Ne bi trebalo da skačete previsoko, već onoliko koliko je dovoljno, prenosi “healthi life boxx.com”.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati