Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Women's Health ]

04. 05. 2020. 09:42 0

Evo šta da doručkujete pre jutarnjeg treninga

Mali broj ljudi unapred planira šta će im tačno biti 'najvažniji' obrok dana. Ako planirate da vežbate odmah posle kafe i doručka onda je od velikog značaja da vaš prvi obrok bude dobro isplaniran i usklađen.

Međutim, premaistraživanjima koje su sproveli nutricionisti, brojne su prednosti koje vam obezbeđuje doručak pre vežbanja. Bilo da se radi o vežbama istezanja ili trčanju na pokretnoj traci, uz odgovarajući obrok sigurno ćete imati više energije.

Da li je pametno doručkovati pre vežbanja?

Unos pravilno izbalansiranog doručka u velikoj meri će vam obezbediti veći učinak pri vežbanju. S druge strane u velikoj meri zavisi od vaših individualnih potreba. Takođe važna stavka je i vreme koje imate ili nemate za doručak posle vežbanja.

Zalihe glukoze su prve koje nestaju toku noći, što znači da nam je ostalo vrlo malo iste za jutarnje vežbanje. Ukoliko ne podignete nivo glukoze u krvi verovatno ćete se osećati usporeno i brže ćete odustati od intenzivnog vežbanja, ističu nutricionisti. Prvo treba da razmislite o tome koliko dugo ćete vežbati. Užina će vam prijati ako vežbate do 30 minuta, međutim ako trening obično traje preko 45 minuta, preporučuje se je da pre istog doručkujete.Šta je sa konceptom kardio vežbanja?

Verovatno ste čuli za ovaj koncept koji se odnosi na aerobne vežbe bez unosa hrane u organizam pre treninga. U nadi da postignete maksimalne rezultate i sagore masnoću mnogi će isprobati ovaj vid vežbanja. Međutim masnoća se sporije pretvara u energiju i samim tim bićete umorniji tokom vežbanja.

Šta jesti za doručak kako bi sebi obezbedili dovoljno snage za vežbanje?

Unosite jednostavne ugljene hidrate koji se brzo vare. Osim toga mala količina proteina i masti, daće vam dodatnu energiju.

Savetuje se:

Tost sa kikiriki puterom

Sir sa krekerima

Smuti sa bobičastim voćem

Voće

Konkretni obroci:

Ovsena kaša

Sendvič sa kikiriki puterom i džemom

Žitarice od celog zrna sa mlekom

Sendvič sa jajima

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati