Savremena žena

L. J.

22. 04. 2020. 15:48 0

One vežbaju preko Zuma i JEDVA ČEKAJU naredni trening

Ovih dana više nego ikad dostupni su različiti video sadržaji za vežbanje. Korisni saveti za što kvalitetnije vreme u samoizolaciji preporučuju se u svim medijima i društvenim mrežama, a odgovor na pitanje koliko stvarno dopire i na koji način do ljudi kojima je to neophodno tražićemo kad sve bude gotovo.

Za portal Direktno.rs o vežbaju putem Zuma, aplikacije koja je u vreme pandemije na vrhuncu popularnosti, govorile su dve žene Dijana Vukmirović i Katarina Kuzman koje je svakodnevno koriste.

- Moja ljubav su trčanje i šetnje, ali i vežbam godinama. Manje ili više, uvek neke vežbe radim. Kad je počela izolacija trener mi je poslao program i ubrzo preusmerio na plaćeni jutjub kanal. Onda su drugarice predložile da se umrežimo na Zum i najuvežbanija da pokazuje šta i kako da radimo - priča Dijana.

Evo kako izgleda njeno zagrevanje.

- Bila sam u sumnjičava, ali sam znala da će biti smeha i radovala se prvom treningu. Mislila sam da mi neće to zameniti treninge iz sale, ali pogrešila sam. Vežbe vodi Anđelka Đurđević, profesorka fizičkog vaspitanja, tako da je ogrman plus što imamu nju u ekipi. Naravno program koji je osmislila je kvalitetan, traje 45 minuta i dobro nas preznoji - rekla je naša sagovornica.

Evo kako izgledaju neke od vežbi:

Tu je i Katarina Kuzman koja takođe trči godinama, a tokom samoizolacije željno iščekuje poziv za vežbanje.

- Napravim ambijent, postavim telefon i jedva čekam da počnemo. Bude smeha, zezanja, ali sve što Anđa pokaže mora da se odradi. Poseban je doživljaj što gledamo jedna drugu dok radimo. To me dodatno motiviše da izguram svaki pokret što pravilnije i koliko puta treba - kaže Katarina.

Neke od vežbi koje rade tokom 45-o minutnog treninga izgledaju ovako:

Drugarice se slažu da su ih ovi časovi vežbanja dodatno zbližili i da lakše podnose večernju zabranu kretanja, jer znaju da to znači novi sastanak na Zumu.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati