Savremena žena

01. 03. 2020. 21:07 0

Smanjite rizik: Pet predmeta za dezinfekciju

Kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi tokom meseci kojima vladaju virusi i bakterije, pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo retko.

1. Mobilni telefon

Mobilni telefoni su najveći prenosnici bakterija, a prema brojnim istraživanjima pokazali su se zagađenijima čak i od WC daske. S obzirom na to koliko često posežemo za mobilnim telefonima, oni su plodno tlo za prehlade i grip. Stoga je potrebno redovno dezinfic mobitel koji koristite.

Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nježno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili krpicom od mikrofibre na koju možete nanijeti sprej za čišćenje te prebrišite ekran.

2. Tastatura

Za brzo i efikasno čišćenje potpuno je isključite i prebrišite dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između dirki. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom tastaturu prebrišite suvom krpicom.

3. Kvake

U prostoriji u kojoj je bila zaražena osoba virusi se na raznim površinama mogu zadržati duže nego što možda mislite. S toga je tokom sezone gripa i prehlada preporučljivo kvake u kući dezinfikovati maramicama koje sadrže alkohol.

4. Kuhinjska radna površina i sudopera

Verovatno pokušavate da održite svoju radnu površinu u kuhinji čistom tokom cele godine, ali to postaje posebno važno tokom sezone prehlade i gripa. Budući da je ovo mesto gde se porodica okuplja i dotiče razne površine, važno je dobro ga očistiti od bakterija. Poprskajte i obrišite celu površinu dezinfekcijskim sredstvom, a nemojte zaboraviti ni sudoperu.

5. Plišane igračke

Osim što su plišane igračke najveći sakupljači prašine i grinja, takođe mogu biti izvor bakterija i virusa. Ako je vaše dete bilo bolesno, pobrinite se da njihov omiljeni krzneni prijatelj nije dobio klice. Proverite etiketu na plišanoj životinji da vidite da li može da se opere u veš mašini.

Gde je to dopušteno, stavite igračku u veš mašinu i uključite odgovarajući ciklus pranja kako biste uklonili potencijalnu zarazu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati