Slobodno vreme

14. 04. 2021. 15:23 1

Prednosti SAMOĆE: Trenuci za prepuštanje mislima

Tokom života mnogo vremena trošimo na druge da ga za sebe, bukvalno, nemamo.

A svakome od nas je ponekad neophodno da ostanemo sami sa sobom. Zato vam donosimo dobre razloge da to s vremena na vreme sebi priuštite.

Samoća čisti našu svest. U toku dana dobijamo mnogo različitih informacija iz medija, od prijatelja, kolega, bliskih osoba. I sami ne primećujemo kako pojedine počinje negativno uticati na naš život.

Zato je, ponekad, jednostavno neophodno razmisliti o svemu na nekom mirnom mestu, gde vas niko neće uznemiriti.

Kreativnost, takođe, traži mir i tišinu. Kada ostajemo sami i ni o čemu konkretno ne razmišljamo, naša mašta dobija slobodu, i u tom momentu slobodno se mogu roditi čarobne ideje.

Samoća pomaže jačanju sigurnosti. Mi slušamo svoj unutrašnji glas, izvagamo sve “za” i “protiv” na osnovu sopstvenog iskustva, a to je mnogo važnije od mišljenja okoline.

Postajemo samostalniji. Kada ostajemo sami sa sobom možemo maštati i stvarati ciljeve na osnovu svojih snova, bez uticaja drugih.

Samoća izoštrava percepciju. Ogradivši se od emocija i sekiracija spoljnog sveta, mnogo je lakše izvući prave zaključke ili drugačije pogledati na problem koji vas tišti.

Korisno je ostajati sam sa sobom, da biste umanjili stres i nervozu. To pomaže dovesti misli u red, nakon napornog dana.

Najbolji način spoznati sebe – napraviti kratku pauzu u komunikaciji sa okruženjem. Ona će pomoći pronaći ono što nam je zaista važno, i napraviti prioritete.

Samoća ojačava vezu. Verovali ili ne, ali naši najmiliji nemaju potrebu za našom stalnom pažnjom. Kada imamo vreme da cenimo i razumemo sebe, sposobni smo bolje razumeti i ceniti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati