Slobodno vreme

Direktno.rs

15. 08. 2020. 09:07 1

Proveo poslednje godine života pleteći džempere za pingvine

Alfred Dejt svoje poslednje godine života odlučio je da provede radeći nešto dobro za svet. U pitanju su minijaturni džemperi za pingvine koji su izloženi izlivanju nafte.

Kako piše "Daily Mail", Dejt je počeo da plete još 1932. godine kada ga je svastika učila da izradi džemper za novorođenog nećaka. Nije očekivao da će mu ta veština koristiti pod stare dane. 

Nakon što se preselio u dom za stare u Umini, na obali Velsa, čuo je za program "Knits for Nature" koji je pozivao ljude da učine nešto za pingvine.

Naime, pingvini koji su uključeni u ovaj program se odevaju u džempere kako njihovo perje ne bi umrljali naftom i kako kljunom ne bi istu preneli u usta.- Malim pingvinima pravimo džempere. Poslednje izlivanje nafte dogodilo se ovde 2001. godine i pogodilo je 438 malih pingvina. Srećom, njih 96 odsto se izvuklo, a džemperi su u tome imali veliku ulogu - rekla je u intervjuu 2019. godine Loren Beker iz Organizacije za spas pingvina.Dejt nije dugo razmišljao i odmah je počeo s radom. Pleo je divne džempere i trudio se da njegove kreacije budu najkvalitetnije. Bio je najstariji muškarac uključen u rad ovog društva. Dejt je umro 2016. godine, u 109 godini života.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati