Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: Daily Mail ]

27. 07. 2020. 13:39 1

Maloletnici razbili najveći stakleni zamak na svetu

Najveći stakleni zamak na svetu, vredan oko 65.000 evra, koji je bio eksponat u Muzeju stakla u Šangaju nedavno je uništen od strane dvojice maloletnika.

Pošto su dečaci slučajno razbili stakleni zamak, mediji navode da su roditelji preuzeli potpunu odgovornost i da su spremni da nadoknade štetu koju su napravila njihova deca dok su se penjala preko zaštitne ograde koja je postavljena kako bi posetioce odvojila od krhke znamenitosti. 

Dvorac po imenu Fantazija, napravljen po ugledu na Pepeljugin zamak, koji je najveća atrakcija u Diznilendu u Sjedinjenim Američkim Državama, a isti postoji i u Tokiju. Napravio ga je Španac Migel Aribas, duvač stakla kome je trebalo više od 500 sati da napravi zamak ukrašen zlatom.

Bio je težak 60 kilograma i činilo ga je više od pola miliona staklenih delića.

Muzej je stakleni dvorac dobio na poklon povodom pet godina postojanja, od braće Aribas koja imaju radionicu za proizvodnju ukrasa od stakla i kristala koji se prodaju u Dizni parkovima širom sveta.

Muzej je naveo da su o šteti koju su deca napravila 30. maja obavestili Aribasa, ali on zbog pandemije nije mogao da dođe u Šangaj i da vidi da li zamak može da se restaurira.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati