Slobodno vreme

Direktno.rs

18. 06. 2020. 08:43 0

Sedam genijalnih načina za korišćenje čačkalice

Čačkalice se mogu iskoristiti na mnogo načina, a toga nismo ni svesni.

Osim što ih domaćice koriste kao bi proverile da li je kolač pečen, korisne su i kod mnogih kućnih popravki, a znaju vas i spasiti od mnogih nezgoda u dvorištu.

Otkrivamo vam nekoliko praktičnih primena čačkalica. Verujemo da niste ni pomišljali da mogu da vam budu od koristi u ovim situacijama.

1. Sprečite da supa iskipi! Svima nam se nekad ovo dogodilo, upalimo ringlu, stavimo ručak da se kuva i kada se vratimo u kuhinju zateknemo nered na šporetu. Kako vam više ni jedno jelo ne bi iskipelo iskoristite čačkalicu. Umesto da poklopcem skroz zaklopite šerpu, stavite između čačkalicu. Tako će para imati dovoljno prostora da izađe, a neće postojati mogućnost da tečnost iskipi.

2. Zatvorite rupu na baštenskom, gumenom crevu, tako što ćete odlomiti jednu trećinu čačkalice i gurnite je u rupu dok njen kraj ne bude u ravni sa crevom. Omotajte vodootpornu lepljivu traku okolo da učvrstite. 

3. Kad se prašina zavuče u tanke otvore oko ekrana, oko kamere ili otvora za zvučnik, umočite čačkalicu u malo alkohola i očistite ih. Čačkalicom ovako možete čistiti i daljinski upravljač.

4. Sigurno ste se barem jednom u životu iznervirali tražeći početak selotejpa. I taj problem možete rešiti čačkalicom, kada završite sa korišćenja samo zalepite čačkalicu za kraj trake.5. Kada spremate krompir u rerni, napravite mu "noge" od četiri čačkalice kako bi se brže ispekao i kako bi sa svih strana bio ravnomerno pečen.

6. Čačkalicama možete obojiti delove koje klasičnom četkicom ne možete dohvatiti kao što su prostori između podnih lajsni i zida, oko utikača i prekidača za svetlo.

7. Ukrasite tortu. Sprečite greške tako što ćete čačkalicom lagano iscrtati slova ili šta već želite.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati