Slobodno vreme

[ Izvor: Avaz.ba ]

29. 03. 2020. 18:10 0

Čitajte sa decom njihove omiljene knjige

Psiholozi i psihoterapeuti kažu da je poželjno da uvedete čitanje kao porodični ritual i odredite da se on odigrava svakog dana u isto vreme.

Vremena za čitanje konačno imamo, ali ako vašim mališanima nedostaje motivacija, setite se da je ovo moment kada možete da ih „zarazite“ knjigama i razvijete im čitalačke navike.

Psiholozi i psihoterapeuti kažu da je poželjno da uvedete čitanje kao porodični ritual i odredite da se on odigrava svakog dana u isto vreme. Deci čitajte naglas knjigu po njihovom izboru, a onda je dajte njima da i oni vama pročitaju nekoliko redova ili, još bolje, stranica. 

Sve zavisi od uzrasta. Tako ćete biti sigurni da ste kvalitetno organizovali njihovo i svoje vreme, a usput ste deci poslali zdravu poruku.

Pustite ih da ona vama nametnu svoj ukus, a vi njima sugerišite nešto što mislite da bi moglo da im bude zabavno i korisno. Čitanje naglas je dobro jer se radnja knjige postavlja u središte dečje pažnje, kao izvor korisnog i uzbudljivog iskustva.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati