Slobodno vreme

28. 03. 2020. 07:54 0

Plišani medvedići u prozorima za DEČIJU MAŠTU

Amerkanci u mnogim državama poput Floride, Ohaja, Kolorada, Luizijane da bi najmlađima, olakšali i ulepšali dane bez škole, ograničene mogućnosti u vreme pandemije koronavirusa, u prozore stavljaju plišane medvediće.

Igra je inspirisana knjigom Majkla Roza iz 1989. godine "Odlazak na lov na medveda", u kojoj porodica krećhe u opasnu misiju da pronađe medveda koristećhi maštu.

To je naš lov na medvede, ali na one slatke i čupave, na kraju šetnje deca mogu da kažu koliko su ih videla, objašanjavaju brojni mediji ovu pojavu koja je potekla sa društvenih mreža.

Širim SAD ljudi na prozore stavljaju plišane medvediće, i ostale igračke kako bi deca iz komšiluka kada izađu da udahnu malo vazduha imala čime da se zabavljaju u lovu na medvede, a njihovi roditelji ponovo pronalazili dete u sebi.

Deci to pomaže da dok su u šetnji sa roditeljima ili dok voze bickla držeći socijanu distancu tragaju za nečim.

Lokalni mediji pozivaju sve roditelje i decu da im pošalju slike svojih medvedića i još jednom se pokazalo kako Miami Herald svakodnevno podseća da je značaj lokalnih medija danas veći nego ikada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati