Slobodno vreme

Direktno.rs [ Izvor: Zadovoljna.hr ]

19. 03. 2020. 07:10 0

Briga o ljubimcima u vreme epidemije

Posmatrajući šta se dogodilo sa kućnim ljubimcima u zemljama koje su ranije bile pogođene pandemijom novog koronavirusa razna udruženja za životinje su na društvenim mrežama počela da daju savete građanima kako da brinu o njima.

Veterinarske ambulantei i azili rade normalno, ali volonterima se savetuje da ne izlaze na teren, kako bi se onemogućilo širenje koronavirusa.

Građani, koji sada žele da usvoje psa ili mačku, su dobrodošli, ali im se savetuje da ipak pripaze na sopstvenu higijenu pre i tokom boravka u azilu. Evo šta je sve poželjno da znate kada je u pitanju briga o našim krznenim drugarima:

Ne napuštajte svog ljubimca

Psi i mačke ne prenose virus COVID-19. Zato se apeluje da ne izbacujete vaše kućne ljubimce za vreme epidemije, jer vas oni neće ugroziti.Nabavite hranu za barem dve nedelje

Baš dok razmišljate o kupovini hrane za vas, razmislite i o njihovoj gladi. Poželjno je da sada odmah kupite hranu za vašeg ljubimca i da na ovaj način izbegnete neprijatnost, kada za koji dan budete primorani da izađete iz kuće i da se gurate sa ljudima zarad jedne konzerve ili džaka. Napravite zalihe na vreme.

Saznajte koja će prodavnica za kućne ljubimce nabavljati hranu

Kada vam ponestane hrane i drugih potrepština za kućne ljubimce, potražite nove zalihe na proverenom mestu putem telefona ili preko interneta.

Proverite zdravlje vašeg ljubimca

Ako ga trebate odvesti kod veterinara ili na pregled vakcinacije, ne odlažite više. Pozovite veterinara i zakažite pregled, umesto da doprinesete gužvi u čekaonici.

Kada šetate pse, poštujte uputstva nadležnih institucija i službi

Za sada nema ograničenja za takvo kretanje. U parkovima za pase, izbegavajte previše približavanje drugim ljudima. Sve ste videli na televiziji.

Ponudite starijim građanima pomoć u šetanju pasa

Dostava hrane i lekova nije jedini način na koji možete pomoći starijim građanima. Za neke će šetnja psa biti dragocena pomoć. Čineći dobro jačate svoje zdravlje, i štitite one slabijeg zdravlja

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati