Slobodno vreme

04. 02. 2020. 13:21 2

"Studenti prave bučne žurke, a smeta im plač bebe"

Nije lako "pobediti" bučne komšije, a nema ništa gore nego kad vam neko narušava mir u vaša četiri zida. Situacija sa kojom se srela jedna mlada majka nije retkost u uslovima kolektivnog stanovanja.

- U stanu iznad nas živi dvoje studenata. Redovno su pravili žurke, glasnije nego što dozvoljava kućni red. Ja sam na to uvek gledala kao mladost-ludost i nije mi smetalo da bih reagovala. Pre pet meseci smo dobili bebu koja, logično, ponekad plače. Jedno veče dolazi policija, kažu po pozivu iz jednog stana jer ih uznemiravamo. Kad smo rekli da je u pitanju beba, policajac se nasmejao i otišao. Znam da su zvali upravo oni studenti, jer su se žalili ostalim stanarima. E to me baš naljutilo. Sledeća žurka im se završila za 15 minuta i udarom po džepu. Nisam oklevala da zovem policiju. Kad njima smeta moj sin (koji je jedan od mirnijih beba) i meni smetaju njihovi proslavljeni ispiti - napisala je žena na Ispovesti.com.

Komentari podržke nisu izostali.

"E, neka! Nisam osvetoljubiv tip, ali da smeta dečiji plač koji je prirodna pojava, a bančenje čija se glasnoća može držati na normalnoj visini decibela da nikoga u okolini ne uznemirava - sasvim fair play", "Dobro si uradila. Koliko neki ljudi mogu biti bezobrazni to je čudo jedno"...

Jedna majka je opisala kako je ona rešila sličnu situaciju.

- Meni je komšija za svaki plač deteta dolazio na vrata, grdi, preti, psuje... Ja se izvinjavala, dok mi jednom nije pukao film i pozvala policiju, od tad već godinama, ne sme ni dobar dan da mi kaže.

Ima i onih koji razumeju studente.

"Ne podržavam te studente, ali nisu ni sva deca divna", "Evo student sam. Ne pravim kućne žurke. A u stanu do mene porodica sa dvoje male dece. Od 8h do 23h, neretko se desi i u dva, tri ujutru, kao krdo slonova kroz njihov stan. Zamislite čoveka od dve metra i 100 kilograma koji jurca sa klincima i urliče, takođe neretko".

Jasno je da se ne možemo za svaki jači zvuk obraćati komunalnoj inspekciji, pa je jedno od mogućih solucija postavljanje zvučne izolacije.

Kako vi izlazite na kraj sa bučnim komšijama?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati