Slobodno vreme

[ Izvor: Večernji.hr ]

18. 11. 2019. 21:25 0

Šta rade hirurzi kad im je bešika puna, a operacija traje i traje?

Pre mnogo godina bio sam na dežurstvu više od 24 sata. Imao sam hitne operacije i pacijenti su mi dolazi jedni za drugim, ovako započinje priču jedan doktor kome je bešika bila puna, a operacije su se samo nizale i nizale.

Bile su to hitne operacije, svako od pacijenata je bio u u životnoj opasnosti. Srećom, svaka operacija je prošla uspešno, a ja sam trčao s jedne na drugu, a vreme između potrošio bih tek na pranje ruku, dodaje doktor.

Doktor nije sebi mogao priuštiti odlazak u toalet te je odlučio da trpi sve vreme dok je obavljao operacije.

- Dok sam došao do četvrte operacije, imao sam potpuno punu bešiku, a suzdržavao sam se jer je pacijent mogao iskrvariti u roku jednog minuta. Prema kraju četvrte operacije, nisam više mogao izdržati, te sam ljubazno zamolio sestru da mi pomogne, ali se na kraju se ispostavilo da se nisam mogao osloniti na nju - rekao je.

Dodao je kako čovek prosečno u bešici može čuvati oko 300 mililitara bez problema, pri 500 mililitara već trpi značajnu nelagodu i bolove, a on je imao litar mokraće.

- Dva dana kasnije, dijagnostikovali su mi da imam infekciju bubrega zbog bola koju sam osećao na bokovima i visoke temperature. Danas sam u stabilnom stanju, ali na ovakve stvari gledam malo drugačije. Dok god je pacijent stabilno, možete pokriti rez, obavestiti sve oko sebe o situaciji i otrčati u toalet. Toliko zaslužujete. Obavljanje nužde bi vam oduzelo minimum vremena zbog čega je mala verovatnoća da biste prouzrokovali nikakvu štetu svojem pacijentu - zaključio je doktor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati