Slobodno vreme

[ Izvor: Priče sa dušom ]

16. 11. 2019. 20:45 1

Angažuju ga svetske zvezde: Aleksa (19) ima svoju firmu i zaposlene u pet zemalja

Mladi Novosađanin Aleksa Nišavić (19) je ostvario svoj san. Radi ono što voli, kao tinejdžer ima svoju firmu, koja se bavi marketingom, koji je njegova ljubav još iz osnovne škole.

Mada bi se, vodeći se predrasudama, moglo reći da je retkost za nekog u njegovim godinama da je toliko posvećen poslu, Aleksa potvrđuje suprotno. U razgovoru za portal "Priče sa dušom" istakao je i da je njegovo društvo sličnog kova, da ih nije bilo lako naći u Novom Sadu i da su to mladi ljudi koji su rešili da se posvete preduzetništvu u ranim dvadesetim godinama.

Aleksa je završio Računarsku gimnaziju Smart, gde je dobio stipendiju za školovanje zbog postignutog uspeha u školi, kao i na državnim i balkanskim takmičenjima iz preduzetništva, programiranja, veb dizajna i veb rešenja.

U toku školovanja u timu sa drugim đacima osvojio je dva puta prvo mesto na teritoriji Vojvodine na takmičenju "Poslovni izazov" u organizaciji "Dostignuća mladih u Srbiji" i više puta druga i treća mesta. Između ostalog, oni su napravili aplikaciju za motivaciju radnika u Srbiji, kao i preduzetničku ideju sa kombijima hrane za ljude koji brzo žive, a nemaju vremena da pripreme zdravu hranu.

Aleksa je veoma rano počeo da radi. Knjige o marketingu i preduzetništvu počeo je da čita u sedmom razredu osnovne škole, a sa 16 godina dobio je prvi honorarni posao i uveliko pravio svoje digitalne marketing kampanje za razne projekte. Taj prvi posao, kako kaže, jedno od najvećih iskustava za dalji razvoj, uradio je za klijenta iz Amerike.

Sa punoletstvom stigla je i ideja da otvori marketinšku agenciju specijalizovanu za kreiranje digitalnih marketing kampanja i razvoj internet rešenja. Nakon njenog velikog uspeha, otvorio je i specijalnu diviziju namenjenu muzičarima koja je ubrzo prerasla u nešto mnogo veće. U njegovoj biografiji nalazi se podatak o saradnji, odnosno izradi kreativnih rešenja za repere i poznate pevače iz Nemačke i Amerike, koji imaju na milione pregleda na Jutjubu i ostalim platformama.

- Imao sam 16 godina kada sam rekao mami, dok je nešto radila u kuhinji, da sam kupio jedan kurs koji je koštao 1.000 dolara. Mislila je da su u pitanju igrice, a u stvari je bilo reči o marketingu. Sećam se da mi je rekla: "Aha, dobro, ali nemoj da zapostaviš školu. Prvo završi gimnaziju, pa onda kurseve". Na to sam joj odgovorio kroz smeh: "Ali, mama, do tada sadržaj kursa neće važiti, tržište se vrlo brzo razvija". Moji roditelji nisu u ovom poslu, ali su me podržavali u mojoj želji da napredujem. Jedna od najvažnijih stvari koje sam naučio od oca je da se najbolje rade one stvari koje volite i kojima prilazite srcem, a ne kada vam neko naredi da ih odradite - istakao je Aleksa u razgovoru sa "Priče sa dušom".

Ovaj mladić ustaje rano, na nogama je već u sedam sati, a nakon jutarnjih vežbi odlazi na sastanke. Kaže da je u početku radio po ceo dan, a da je onda smanjio broj radnih sati. Njegova firma nalazi se u Novom Sadu, ima 12 saradnika (kreativci, marketeri, kopirajteri, programeri, dizajneri, fotografi, videografi i urednici) koji rade na više lokacija: u Beogradu, Novom Sadu i, kako ih Aleksa naziva, "premijum zemljama": Austriji, Nemačkoj, Monaku i Sjedinjenim Američkim Državama.

Otkriva i kako izgleda njegov odnos sa saradnicima.

- Pošto ne sedimo svi zajedno na jednom mestu, imamo platformu preko koje sve pratimo. Tu se vidi sve, projekat se "razbija" na delove, kategoriše se i stavlja na platformu. Svako od nas radi svoj deo posla, unosi podatke o tome dokle je stigao, koji je krajnji rok za završetak, šta su nam prioriteti...

Aleksi je za sreću potrebno malo.

- Ne vidim zašto ne bih bio srećan. Zdrav sam, radim posao koji volim, treniram sport koji volim, okružen sam ljudima koji žive ispunjene živote, putujem, ostvarujem sve svoje ideje, konstantno se edukujem i finansijski sam potpuno nezavisan. Ranije sam mislio da ću biti srećan kad kupim određene patike, kad budem imao toliko i toliko klijenata, kad budem zaradio određenu sumu novca. Jurio sam sve to, a nisam bio zadovoljan iznutra. Sada me najsrećnijim čini pozitivan uticaj na mlade, razgovor sa njima i ostvarivanje njihovih ideja. Zbog toga ću nastaviti da radim sa mladima, kako bih svakome pružio priliku da ostvari svoje snove ma u kojoj sredini da živi - rekao je Aleksa Nišavić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati