Slobodno vreme

A. B.

13. 11. 2019. 07:40 0

KAKAV "CRNI PETAK" Čekajte "sajber ponedeljak", dan za sve

"Crni petak" je polako ušao u pore našeg društva, ali, postoji dan koji treba sačekati i biti malo štedljiviji krajem novembra. U pitanju je "sajber ponedeljak".

Stanovnici naše planete sa nestrpljenjem čekaju "Crni petak", dan kada se širom Zemlje događaju šoping popusti, pa se tako može dosta uštedeti na garderobi, svakodnevnim potrepštinama, ali i poklonima za predstojeće praznike.

Kako je ovo američki propagandni dan, logično da nije toliko brzo stigao do naše zemlje i zaživeo u toj meri, ali, gotovo svako zna o čemu se radi.

Svakog četvrtog petka u novembru nakon praznika za Dan zahvalnosti, kompanije koriste to što su gužve velike, otud i epitet "crni", jer je stanje u saobraćaju haotično.

Ipak, kada se radi o našoj zemlji, pošto je petak svaki put crn, ali ne zbog popusta, može se savetovati da se taj poslednji vikend novembra preskoči i da se sačeka 2. decembar, odnosno, "sajber ponedeljak".

Prvi dan u nedelji nakon "crnog petka", u upotrebi je kao termin od 2005. kada ga je izmislila organizacija Shop.org. Svake godine za ovaj dan se postižu sve veći rekordi u onlajn prodajama, zbog popusta koje daju prodavci.

Tako ćete vrlo lako naći neke stvari, pre svega tehniku, na "ludačkim" popustima, ali i sve ostalo što gledate na najpoznatijim sajtovima za kupovinu preko interneta.

Događa se da na taj ponedeljak neke stvari budu snižene i do 80 odsto, stoga otvorite oči.

Odeća i obuća na "crni petak" će svakako biti iste cene kao i kada su u pitanju kvartalne promocije, sezonske stvari i slično, i retko kada zaista postoji prava ušteda.

Ali, ponedeljak... To vredi čekati.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati