Savremena žena

Direktno.rs

06. 05. 2021. 13:43 3

Žena (61) postala surogat majka sinu i njegovom partneru

Metju Elidž (34) i Eliot Doerti (31) upoznali su se 2012. godine kada je Metju režirao kratki film i pitao Eliota da li bi hteo da radi kao stilista. Otišli ​​su u restoran da razgovaraju o scenariju i nisu prestali da se druže od tog dana, tri godine kasnije, venčali su se, iako istopolni brakovi u Nebraski SAD nisu priznati do marta ove godine.

Gej par je brzo naišao na predrasude i njihova priča se našla na naslovnim stranicama mnogih američkih novina kada je Metju, posle venčanja, otpušten iz katoličke srednje škole u ​​kojoj je predavao engleski i radio kao logoped.

Tada je 102.000 ljudi potpisalo peticiju u znak podrške njemu i drugim homoseksualnim parovima za poništavanje odluke o otkazu, ali katolička škola bila je nepopustljiva u odluci, kako su tada pisali, jer član osoblja očigledno nije mogao da se obaveže učenjima i doktrinama katoličke crkve.

Metju je međutim pronašao novi posao, ali cela farsa je umorila njega i njegovog partnera i znali su da će im se slične stvari dogoditi ako pokušaju da usvoje dete u konzervativnoj Nebraski kao homoseksualni par.Čim je čula za njihovu želju da osnuju porodicu, Eliotova sestra im je ponudila da im donira jajne ćelije, a plan je bio da bebu naprave od Metjuove sperme, kako bi dete bilo genetski povezano sa oba oca.

Međutim, par je odbio njenu velikodušnu ponudu jer je i sama pokušavala da rodi dete, pa nisu mogli da prihvate velikodušnu ponudu i ubrzo je Metjuova majka Sisilija (61) ponudila isto.

- Nikad mi nije palo na pamet da postoje zdravstveni rizici, dok ih moj sin nije spomenuo - rekla je majka, koja je u to vreme već bila u postmenopauzi, za "Insider".- Rekao sam doktoru o čemu razmišljamo, a on je pitao: "Da li je mama zdrava?", Pa sam mu rekao da jeste, a onda je pitao "A da li ona ima matericu? Ako ima onda ne vidim zašto da ne!" - prisetio se Metju samih početaka osnivanja porodice.

U roku od mesec dana, Sisilija je počela da prima injekcije progesterona, a lekar im je stalno govorio: "Videćete, sigurno će biti surogat za vašeg deteta."

- Jednom kada smo konačno doneli odluku da pokušamo, nisam se osvrtala unazad - kaže majka i od tada se, kaže, samo nadala da će oplodnja uspeti.

Kada je uradila test za trudnoću posle prvog prenosa embriona, rekla je, bila je uverena da nije uspelo. Tada joj je Metju došao u posetu, pa mu je rekla da "da misli da nije uspeo", ali on je pogledao test i ugledao slabu plavu liniju koja je Sisiliji promakla, a koja je označavala da trudnoća postoji.

- Izgleda da još uvek mogu da rađam, samo mi je loš vid - setila se svojih reči kroz smeh.Njeno surogat iskustvo, kaže, bilo je gotovo isto kao dve trudnoće u mladosti, a devet meseci kasnije rođena je Uma. Gledajući kako njegova majka prolazi kroz trudnoću u toj dobi i rađa kćer, izazvala je strahopoštovanje u njemu.

- Neverovatno je bilo videti kakvu snagu i moć ona ima u tim godinama. Učinila je krajnji čin nesebičnosti, zbog čega želim da budem poput nje - rekao je zahvalni sin o svojoj mami.

- Veliko je zadovoljstvo gledati je, ona je nezavisna, snažna devojka koju jednostavno obožavam. Sve bih ponovila u trenutku za nju - zaključila je ova hrabra baka.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Da odigramo jednu partijicu?

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati