Savremena žena

Direktno.rs

30. 09. 2020. 13:14 0

"U 40-ima sam bila borac, vreme je za preporod"

Monika Beluči danas slavi 56. rođendan, a glumica i dalje izgleda tako da može da stane rame uz rame sa decenijama mlađim od sebe.

Glumica bezvremenske lepote kao da se s godinama uopšte nije promenila, a priznala je i da joj brojke ne znače ništa i da svaka decenija nosi svoju vrednost.

- Kad sam napunila 50 nisam se zavaravala razmišljanjima kako mogu i dalje imati energiju i polet jedne 20-godišnjakinje. Ne bih se nikad vratila u te godine. U 40-ima sam bila borac, a sad je vreme za preporod - rekla je Beluči.

Glumica ne podnosi estetske operacije, kao što ne mari ni za savršenim obimima, niti se uklapa u kalup današnjih lepotica i upravo je zbog toga obožavaju širom sveta.

- Lepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš da je iskoristiš. Osećam se dobro i prijatno u svom telu, ali ne zbog toga što sam lepa. Poznajem mnoge lepe ljude i njihovi su životi užasni. Jako su nesigurni u sebe. Srećna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu - izjavila je jednom prilikom Monika.

Kada se muškarci pitaju, većina na pitanje "ko je najlepša žena na svetu" istog momenta izgovara ime Monike Beluči, a za razliku od ostalih lepotica glumica za svoju lepotu može zahvaliti isključivo genima.

- Ne vežbam, ne trčim, volim puno da jedem, jednostavno rečeno - lenja sam! I od toga ne bežim - rekla je Beluči.

Italijanska glumica rođena je na današnji dan u gradiću Ćita di Kastelno u pokrajini Umbriji kao jedinica u skromnoj porodici. Iz tih dana seća se i kako je gledala filmove Sofije Loren, a onda maštala kako će i ona jednog dana biti glumica.

Monikin otac izjavio je da kao mala i nije bila baš lepa. Šišali su je na kratko kako bi imala bujniju kosu. Ulaskom u tinejdžerske godine iz ružnog pačeta pretvorila se u zanosnog labuda.

U svet manekenstva zakoračila je s 13 godina, kad je privukla pažnju lokalnog fotografa koji ju je fotografisao. Moniki je to bilo samo lepo iskustvo pa je nastavila da sledi svoj san da postane pravnica. Nakon srednje škole upisuje Pravni fakultet.

Ipak, studiranje je koštalo pa je Monika odlučila da se za dodatni džeparac opet bavi modelingom.

Ispočetka hobi postao je unosan posao pa je na kraju odustala od faksa. U Milano se preselila 1988. godine, sklopila ugovor s modnom agencijom "Elit" i snimala je za svetski poznate brendove kao što su "Dolce&Gabbana" i "Dior".

Ubrzo je napustila studije, a zaradu od modelinga Belučijeva je rešila da uloži u sebe i svoje snove, te je počela da ide na časove glume.

Prvu ulogu dobila je u kultnom filmu "Dracula" 1992. godine, u kojem je glumila jednu od tri Drakuline vampirske supruge.Svetsku slavu doneo joj je italijanski film "Malena", a posle te uloge i zvanično je ponela titulu najseksipilnije žene današnjice.

Tri godine kasnije pojavila se i u filmovima franšize "Matrix". Ulogom u filmu "Pasija" Mela Gibsona opet je digla prašinu, a za potrebe uloge učila je drevni aramejski jezik.

Ulogom u filmu o Džejms Bondu "Spectre" 2015. godine, Monika je postala najstarija Bond devojka u istoriji franšize, a 2016. igrala je u filmu Emira Kusturice "Na mlečnom putu".

Glumica do sada ima dva braka iza sebe, oba završena razvodom. Prvi muž bio je italijanski fotograf Kaudio Karlos Basu, kojeg je upoznala dok se bavila manekenstvom, a njihov brak trajao je samo 18 meseci.

Monika se na snimanju filma "Apartman" 1996. godine zaljubila u francuskog kolegu Vensana Kasela, s kojim je dobila dve ćerke. Imali su naizgled srećan i skladan brak, ali par se ipak rastao posle 14 godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati