Savremena žena

Direktno.rs

22. 09. 2020. 06:51 0

Bojala se da jede, da se ne ugoji: Pala na 33 kilograma

Dve godine se njena ishrana svodila na paradajz, salatu i jabuke zbog čega je došla do alarmantna 33 kilograma.

Na učiteljicu francuskog jezika, Maiu Kerivel (25), veoma su uticali komentari o manjku kilograma zahvaljujući kojima se upustila u borbu sa anoreksijom i pobedila ovaj poremećaj u ishrani.

Mai, su na razgovorima za posao poručivali da je premršava da bi je zaposlili. Ali sigurno nisu ni slutili da će joj time promeniti život.

Bojala se da jede da se ne ugoji

- Nisam jela proteine i pila sam dosta vode. Moja dijeta je bila ekstremna - ispričala je kako se ranije hranila, piše "Real fix.Sve što bi pojela, morala je da izmeri, a bila je prestravljena dok je jela paradajz, zbog šećera koji sadrži ova namirnica.

Mai se okrenula rigoroznoj ishrani kada je imala 17 godina i kada se sa porodicom preselila iz Francuske u Vijetnam gde su, kako je rekla, devojke veoma mršave zahvaljujući genetici.U poređenju sa njima osećala se previše krupno.

- Kada imate 17 godina, lako počnete da razmišljate da želite da budete sve mršaviji i mršaviji - rekla je Mai koja je u Vijetnam stigla prilično mršava sa čak 45 kilograma, a onda je za šest meseci skinula šest kilograma, ali je i dalje smatrala da mora da nastavi sa dijetom. Sve dublje i dublje je zalazila u anoreksiju.Posledice anoreksije traju

Kada se 2014. preselila u Melburn u Australiji shvatila je da je anoreksična. Napomenula je da su ljudi tamo "normalne težine" i da su je često odbijali za posao u kafićima, barovima i restoranima govoreći joj da je premršava.

Mai je za šest meseci preokrenula ishranu i sada ima 54 kilograma. Pored promena u ishrani važana promena bila je i vežbanje, dizanje tegova, boks i kardio treninzi. Poslednje tri godine redovno odlazi u teretanu i kaže da jede više od svih prijatelja.

Meso i dalje izbegava, ali zato doručkuje belanca i slatki krompir. Za ručak bira supu sa knedlama, a za večeru mešano povrće.Međutim, posledice izgladnjivanja i dalje traju. Metabolizam se nije vratio u normalu, pa se zato "brzo goji". Kosa koja je ranije opadala nije se u potpunosti regenerisala, a anoreksijom joj je ugrozila reproduktivno zdravlje pa zbog toga nije tri godine dobijala menstruaciju.

Istakla je da je anoreksija remetila i njen društveni život pa da se ranije ni sa kim nije družila. U srećnoj je vezi sada, a njen dečko joj je lični trener.

Rekla je da se borba sa anoreksijom odvija korak po korak, a da gubitak kilograma nikog ne čini savršenim.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati