Savremena žena

Direktno.rs

20. 09. 2020. 15:31 0

Svi dele sliku manekenke, priča iza nje UZNEMIRUJUĆA

Jedna fotografija postala je viralna pre nekoliko dana, a iza nje krije se mračna priča o standardima lepote u modnoj industriji.

Proteklog vikenda stilistkinja Frančeska Burns podelila je fotografiju sa snimanja na kojem manekenka nije mogla da zakopča farmerke koje su dobili od modne kuće Celine. Kako je Frančeska naglasila, manekenka je ionako veoma mršava pa je aludiranje da bi trebala da bude još tanja problematično.

- Mogu li uzorci da budu malo veći, molim vas? Ne želim da se iko na setu oseća kao da nije dovoljan. Često radim s mladim ženama koje su, uprkos tome što su prelepe, ljudska bića koja ne bi smela da se osećaju 'preveliko' za odeću koju dobiju. Ova manekenka je sitna. Nosi veličinu 36 u najboljem slučaju. A ove farmerke Hedija Slimanea za Celine bile su joj premale. Bilo je nekoliko kombinacija iz te kolekcije i ni u jednu nije stala. Ona nije izuzetak, vi ste - poručila je Frančeska.

Dodala je da je ovo neprihvatljivo jer sugeriše da bi trebalo da bude normalno da su žene ovoliko mršave, a nije.

- Imamo odgovornost prema industriji koju slavimo i treba da podržimo ljude da se osećaju snažno - zašto bi inače trošili teško zarađeni novac na ovo? Jer žele da se osećaju dobro - poručila je ona.

Dodala je i da je njihova odgovornost da paze na to da standardi lepote ne budu potpuno nedostižni za većinu.

Njenu objavu podržali su brojni modni insajderi, influenseri, manekenke i fotografi, ukazavši na to da je ovo problem koji se prečesto događa u modnoj industriji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Konj ulazi u bar...

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati