Savremena žena

Direktno.rs

20. 09. 2020. 19:10 0

 Mnogo kasnite: Kako da izgledate sređeno i sveže?

Sigurno vam se ponekad dogodi da prespavate alarm i kasnite na posao. A možda se zaglavite u gužvi na povratku s posla i onda ne stignete da se sredite za izlazak. U svakom slučaju, nijedna žena ne voli da se sprema na brzinu, a kad se tome dodaju vrućine i neželjeno znojenje, prosto vam padne mrak na oči.

Ipak, to što nemate mnogo vremena ne znači da ne možete na brzinu da se sredite i izgledate sveže. Evo nekoliko osnovnih trikova koji će vam poslužiti za takve dane u kojima ne stižete da se spremite na miru.

1. Umivanje hladnom vodom čini čuda

Budući da nemate vremena za komplikovanu šminku, važno je da vam lice izgleda sveže i odmorno. U tome će pomoći umivanje hladnom vodom - osim što podstiče cirkulaciju, smanjuje otečenost i 'kesice' ispod očiju i sužava pore. Nakon što se umete, potapkajte lice peškirom da upije vlagu i zatim prstima lagano štipkajte obraze, čelo i bradu. Tako ćete dodatno podstaknuti cirkulaciju i dobiti lepu boju lica. Nakon toga obavezno nanesite serum i hidratantnu kremu - ako preskočite ovaj korak, nikakav brzinski make-up neće izgledati dobro na licu jer ono neće biti hidratizirano. A hidratacija je ključna za svež i blistav ten.

Bonus savet: Nikad, baš nikad ne preskačite hidratantnu kremu. Bolje ćete izgledati ako nanesete na lice samo kremu i rumenilo nego samo s puderom, a bez prethodne hidratacije lica.

2. Multifunkcionalni proizvodi skratiće vreme šminkanja

Kad kasniš, zaboravi na puder jer će verojatno izgledati loše kad se nanese u žurbi. Poslužite se korektorom i prekrijte njime samo najkritičnije delove - podočnjake, crvenilo i slične nepravilnosti ako ih imate - dobro ga utapkajte da se stopi s ostatkom lica. U ovakvim situacijama držite se one "što jednostavnije, to bolje" i posegnite za višenamenskim make-up proizvodima. Kremasta boja za usne i obraze daje lagan osećaj na koži. Jednostavno nanesi malo boje na usne i izblenduj aplikatorom, a potom i na obraze i do kraja nanesi prstima.

Bonus savet: Uvek je dobro imati u kupaonici toniranu hidratantnu kremu, kojom ćete obaviti dva posla odjednom - hidratizirati lice i prekriti sitne nedostatke umesto nanošenja pudera.

3. Maskara? Da, ali ona za obrve

Sigurno iz iskustva znate da maskaru ne možete lepo nanijeti dok se žurite - naprotiv, veće su šanse da ćete u žurbi napraviti nered na kapcima i tako imati "dupli" posao, a treba li uopšte pominjati slepljene trepavice? Zato, ako ti se zaista žuri, radije preskoči maskaru za trepavice i iskoristi efikasnost maskare za obrve. One zaista mogu napraviti 'wow' efekt ako su lepo istaknute, svojevrsni su "okvir" lica i zato radije potrošite koji minut na njih nego na trepavice. Za razliku od olovke i senke za obrve, maskara je puno jednostavnija za korištenje i daće vam prirodniji izgled, a trebaće samo nekoliko sekundi za nanošenje.

Bonus savet: Ako nanesete malo bele ili nude olovke za oči na donju vodenu liniju oka, postići ćete efekt svježeg i razbuđenog izgleda.

4. Suvi šampon za kosu spašava stvar

Kasniš, a to znači da nikako ne možete da stignete da operete kosu, isfenirate je ili ispeglate. U tom slučaju svakako će vam dobro doći suvi šampon i zato ga uvek imajte pri ruci. Ako ti je kosa masna, suvi šampon u trenu će je osvežiti i vratiti joj čist izgled. Čak i ako je relativno čista, ali ne stignete da je uobličite u neku skladnu frizuru, poprskajte je suhim šamponom i dobiće lep volumen koji će trajati celi dan. Prođite rukama kroz kosu, lagano je protresite i - frizura je gotova. Ako baš nikako neste zadovoljne frizurom, svežite kosu u visoki rep i problem riješen. Visoki rep odlično stoji svakoj ženi, a ujedno vam neće biti vruće kad izađeš na 30°C.

Bonus savet: Za bolji volumen prebacite kosu preko glave i tako nanesite suhi šampon istovremeno prolazeći prstima kroz kosu.

5. S farmerkama i belom majicom ne možete pogrešiti

Farmerke u kojima se osećate udobno i jednostavna bela majica nepogrešiv su izbor kada ste u žurbi i ne znate šta ćete da obučete. Takva modna kombinacija uvek vam može biti rezervno rešenje kad kasnite na posao ili na dogovor. Osim toga, na belu majicu uvek možete 'nabaciti' sako ili jaknu od teksasa i izgledaćete tip-top. A najbolje je to što se ne morate zamarati šta ćete da obujete - na tu kombinaciju ide apsolutno sve. Zato neka vam u ormaru uvek bude spremna čista i ispeglana bela majica i farmerice koje će vas spasiti u takvim danima.

 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati