Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: Pure Wow ]

01. 07. 2020. 06:54 0

Da li znate razliku između toaletne vode i parfema?

Kada želite da mirišete opojno, za čim posežete za toaletnom vodom ili parfemom?

Može vam se učiniti da je sasvim svejedno, ali ne, razlika i to velika postoji. Razlika je pre svega u koncentraciji mirisa koju data formula ima. Koncentracija igra veliku ulogu u tome koliko će proizvod biti osetan na vašoj koži. Toaletna voda ima manju koncentraciju od parfema, što znači da njen miris kraće traje.

Vodič o toaletnoj vodici

Toaletna vodica ima niži procenat mirisnih ulja u sebi, od prilike od pet do 15 odsto. Takođe ona u sebi sadrži više alkohola zbog čega miris lakše i brže isparava sa kože.

Magija koja se krije u parfemu

Parfemi s druge strane imaju veću koncentraciju mirisnih ulja, što znači da u sebi automatski imaju manje alkohola. Osobama sa osetljivom kožom se iz ovog razloga savetuje da se drže parfema u odnosu na toaletnu vodicu. Parfem u sebi ima od 20  do 40 odsto mirisnih ulja.

Da li stvarno mogu da mirišu isto?

Donekle, da. Bez obzira o kom se proizvodu i proizvođaču radi, toaletna voda i parfem su zapravo u osnovi isti i predstavljaju mešavinu esencijalinh ulja i drugih ekstrakata. Jedina razlika je zapravo u koncentraciji. Pored toga kompozicija mirisa koja se naziva još i šminka mirisa igra vitalnu ulogu u tome koliko toaletna vodica i parfem liče jedno na drugo.Koliko je trajanje ova dva proizvoda?

Trajnost toaletne vodice je od tri do pet sati, dok je parfem predviđen da traje duže od toga. Kako biste oba proizvoda podstakli da traju duže savet stručnjaka je da ih skladištite na tamnom i hladnom mestu.

Kada treba koristiti parfem, a kada toaletnu vodu?

Budući da je toaletna vodica laganija ona se preporučuje tokom svakodnevnih aktivnosti i u letnjim mesecima. S druge strane parfemi su intenzivniji i njihova visoka koncentracija preporučljivija je za hladnije dane i večernje izlaske.

Šta je u suštini bolje?

Da budemo iskreni, na vama je da odlučite. U zavisnosti od vaših ličnih preferenci i vašeg budžeta, zavisiće i izbor prilikom kupovine jednog od ova dva proizvoda. Ako tražite povoljnu, svakodnevnu opciju toaletna voda je za vas. Ako pak imate osetljivu kožu i treba vam nešto pouzdano, onda je parfem vaš verni saputnik.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati