Savremena žena

Direktno.rs [ Izvor: The Sun ]

13. 06. 2020. 21:32 0

Odrekla se seksa zbog poremećaja: "Mentalno sam dobro"

Oduvek je znala da nešto nije uredu sa njom, ali je sebe ubedila da je sve umislila. Kada su joj rekli da ima redak poremećaj laknulo joj je.

Devojka iz Škotske koje je završila u bolnici zbog velikih bolova, posle skoro deset godina, otkrila je da ima redak vaginalni poremećaj, vaginisimus.

Ovaj poremećaj izaziva nepodnošljiv bol i sužavanje zidova vagine kada dođe do penetracije.

Alisa (24) je rekla da je oduvek znala da nešto nije uredu sa njom, jer još od malena je imala bolne grčeve kada bi probala da koristi tampone.

- Dugo sam mislila da su ovo sve bili samo grčevi, izbegavala sam da koristim tampone, a vremenom sam izbacila i seks iz života. Sve ovo je uticalo na moje mentalno zdravlje. Kada su mi konačno rekli zašto se ovo sve dešava malo mi je laknulo - rekla je Alisa.

- Dugo sam mislila da je sve u mojoj glavi i da je umišljam taj bol. Ali kada sam dobila tačnu dijagnozu bilo mi je lakše jer sam sada znala da je bol stvaran i da postoji lek.

Jedan od simptoma vaginisimusa su obilni ciklusi koji traju po 37 dana.Iako Alisa redovno uzima terapiju i radi vežbe koje joj pomažu da živi sa ovim bolovima, njen ljubavni život je i dalje problematičan. Rekla je da već godinama pokušava da spava sa dečkom koji uvek ide sa njom na preglede i brine o njoj.

- Zbog ovoga ne mogu da imam "normalan" seksualni život, ali šta je pa danas normalno - rekla je.

- Ovo i nije toliko loše, on je uvek tu za mene i podržava me u svemu. Za razliku od mnogih parova mi smo izgradili našu vezu bez seksa.

Iako je pred njom dug put do potpunog oporavka, Alisa je rekla za "The Sun“ da se već oseća mnogo bolje i da se njeno mentalno zdravlje potpuno oporavilo.

Kada su je pitali zašto je ovoliko odugovlačila da potraži pomoć rekla je da u društvu postoji velika stigma u vezi vaginalnih bolova i tog dela ženskog tela u suštini.

Ali danas savetuje svim mladim devojkama da potraže pomoć, jer ako budu odlagale ovo kao ona može doći do velikih komplikacija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati